Citat:
În prealabil postat de DragosP
Sțiu frate, tu nu zici da' spui (asta apropo că tu nu judeci hotărârile Sfântului Sinod).
Ți-am mai spus azi, hai s-o lăsăm așa, cu tine nu prea se poate ajunge la un liman. E vicevercea.
|
Dragul meu, oricum am lăsa-o dumneata tot judeci mereu pe Dumnezeu și vrei să facă alții ascultare de Sfântul Sinod... nu-i bai, cu toții o pățim și hulim...
Dar chiar dacă judecă, Fiul Omului nu caută să facă pofta Sa, ori să facă voia Sa ci a Celui Carele L-a Trimis, adică a lui Tata, ei bine tot așa și eu, dacă judec nu caut să fac voia mea și de aceea judecata mea este dreaptă... dar cine m-a pus pe mine judecător peste Sfântul Sinod?
Deci nu judec, fiindcă Tatăl nu judecă pe nimeni ci toată puterea a dat-o în mâna Fiului și Sfântului Duh...
așa că o lăsăm așa dar nu eu sunt în problema asta cel ce o să aibă nevoie de pocăință... Căci eu m-am pocăit ca să cred și ascult pe sfinți și pe prooroci, și să nu lepăd pe Sfântul Sinod... căci este scris:
„cele mari trebuia să le faceți și pe cele mici să nu le lăsați, voi fariseilor fățarnici”... deci vezi eu recunosc că sunt și fariseu dar și fățarnic... dar voi vă autoîndreptățiți mereu, nu-i bai.
Hai să-ți pun o melodie, ca să-ți treacă
frica și jalea, că de viclenie o să te vindeci
singur.