View Single Post
Vechi 22.08.2011, 15:13:28
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Doamne ajută!

Încerci răspunsul cela cu "da" sau "nu"?
Uite, să o luăm pe rând:
1. ascultă credincioșii Noului Ierusalim de preoții lor?
2. ascultă preoții Noului Ierusalim de episcopii lor (de îi au)?
3. ascultă episcopii Noului Ierusalim de Sfântul Sinod al B.O.R.?

Trei răspunsuri te rog să dai, tot așa, cu număr și de la capăt. Cu "da" sau "nu".
Păi de unde să știu eu ce fac ei? Nu ți-am spus că n-am trecut pe la Glodeni și nu am stat de vorbă cu ei niciodată ci doar am întâlnit o fată din Oradea care stă în Cluj și care a fost pe acolo și ține și ea rânduiala de acolo, căci ea crede.

Îți pot răspunde ce cred eu:
1. ascultă credincioșii Noului Ierusalim de preoții lor?
Da, nu cred că sunt altfel de oameni decât tot așa noi, deci cred că ascultă tot așa cum ascultăm și noi de preoți, tot așa ascultă și ei.

2. ascultă preoții Noului Ierusalim de episcopii lor (de îi au)?
Nu știu dacă au episcopi peste ei dar sigur au prooroci peste preoți, deci ei ascultă de Dumnezeu așa cum asculta poporul de Aaron și cum asculta Aaron de Dumnezeu și de Moise...

3. ascultă episcopii Noului Ierusalim de Sfântul Sinod al B.O.R.?
Dacă au episcopi, atunci ei au fost unși de Irineu Pop care a fost trimis de Arhiereul Hrineanu acum 20 de ani la ei, căci fiind scaunul vacant ei au cerut ajutor, și s-a dus de i-a uns și a sfințit și a binecuvântat locul acela și pe toți credincioșii și proorocii și trăitorii...

După asta s-au apucat unii de au început să osândească și să vrea să răpească oile și bunurile Domnului și l-au târât pe Irineu Pop spre a-i blestema și blestemul a căzut pe cel vinovat și rău și de rea credință și a pățit-o acela... i s-au înnegrit picioarele și până la urmă a murit, dar Pucioșii au pus apoi slujbă pentru el căci sunt samariteni milostivi și l-au adunat din drumul lui între Ierusalim și Ierihon, căci zăcea căzut între tâlhari și nu mai avea haină pe el.

Deci nu cred că mai ascultă de BOR... și cred că nici n-ar trebui să asculte, ci mai degrabă BOR și Sfântul Sinod ar trebui să asculte de ei. Mie așa mi se pare că ar fi normal...

Eu așa ascult:

Întâi de Dumnezeu, Sfânta Treime împreună cu toți sfinții și Îngerii și de Evanghelia Domnului, apoi de Sfânta Cetate a noului Ierusalim, de Cuvântul lui Dumnezeu, apoi de Biserica Ortodoxă Română unde mă duc la liturghie și de preotul pe care-l am, sau de preoții care mi-i dă Dumnezeu ca să facă Tainele... și abea la final, de tot cel ce văd că face voia Lui Dumnezeu precum este scris în Duhul.

Dar voi faceți exact cum vreți voi... căci înțelepciunea din faptele ei se vădește și cunoaște și nu din vorbe și lăudăroșenii, cum m-am obijnuit să practic pentru ca să se mire sau să se amuze gLumea.

Dar dumneata?.. dacă întrebi... ia spune sincer și dumneata. De cine asculți?

Last edited by vsovivi; 22.08.2011 at 15:15:39.
Reply With Quote