Citat:
În prealabil postat de ioanna
Tu vorbesti de judecat oamenii? ti-am spus parerea mea, pe baza celor scrise de tine, asa cum ni te-ai dezvaluit pe forum. Tu insasi ai recunoscut nelinistea si ceea ce te framanta, faptul ca te simti discriminata, abuzata etc. eu am rezumat-o prin "stare de vensnica nemultumire".
|
Eu m-am referit la partea "care nu se implica, prefera sa ramana vesnic spectatori".
La asta m-am referit cand am zis ca judeci fara sa cunosti.
Cat despre sfinti, n-am judecat nimic, am spus adevarul: nu am voie sa ii numesc parinti, iar cei dintre ei care s-au pronuntat in nume personal pentru diferente in Biserica pentru drepturi mai putine pentru femei fata de barbati, au discriminat. Este un pur adevar, nu judecata. Nu am zis deloc ca nu ar fi sfinti, asta ar fi insemnat sa judec. Sunt sfinti dar asta nu inseamna ca am de invatat de la ei sa accept discriminarea. Omul poate gresi din nebagare de seama, poate trai intr-un mediu cultural de asa natura incat sa nu isi dea seama ca exista discriminare, ori aceasta nebagare de seama Dumnezeu nu o ia in nume de rau. Cand insa traiesti intr-un mediu care iti permite sa deschizi ochii, nu se mai poate numi nebagare de seama faptul de a-i tine in continuare inchisi si cu atat mai mult sa imiti nebagarea de seama a altora la care era justificata prin timpul in care a trait.