Citat:
În prealabil postat de DragosP
Doar o vorbă îți mai spun: RĂTĂCIRE!
|
Cine de cine s-a rătăcit? Sfântul Vasilie cel Mare sau „Sfântul Sinod”? Sfântul Ioan Gură de Aur sau „Sfântul Sinod”? Sfântul Haralambie sau „Sfântul Sinod”? Sfântul Nifon sau „Sfântul Sinod”?.. dar măcar de ați asculta de Sfântul Sinod de azi ca să nu vă rătăciți ascultând de oameni sau de voi înșivă... dar voi invocați asta numai ca pretext pentru că vă e frică să credeți... pe toți proorocii căci e mult mai ușor ca să osândiți.
Dar știu la cine te referi când spui RĂTĂCIRE cu litere mari, la mine ca să dai defapt în ei... dar tare o să vă mirați voi cândva de faptele voastre, că dacă ați fi vorbit de rău pe păgâni sau pe păcătoși sau pe sectanți n-ar fi fost bai dar iată că voi osândiți pe prooroci și pe cei ce trăiesc Cuvântul, voi osândiți chiar pe Dumnezeu.
Și doar v-am mai răspuns
aici... despre cel acuzat mereu că cică el este cel rătăcit, călugărele nimănui.
Păi ce credeți voi, că n-are călugărele cine să-l apere pe el? Iată că are și am și eu cine să mă apere pe mine cine să mă apere... Cei ce mă iubesc. Pe voi cine vă iubește? Pe
mine Dumnezeu... pe voi poate că „Sfântul Sinod”... dar nu știu de pe vremea cui? Ăla de azi sau la care te referi? La Sinedriul de acum 2000 de ani? Cui ai vrea dumneata să-i fac plecăciuni prin piețe ca să vezi și să crezi?