View Single Post
Vechi 22.08.2011, 12:53:31
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Deocamdată, până când femeile vor putea primi ordinarea sacră în BO, ele pot face destule lucruri. De exemplu, de obicei ele fac prescurile. Ați făcut vreodată o prescură ? V-a trecut prin gând să mergeți la preotul paroh și să spuneți: "părinte, eu aș vrea să fac prescuri, dați-mi sigiliul Domnului să îl imprim pe ele !" De obicei, femeile se ocupă de cateheza copiilor. Ați fost la preotul paroh să-i spuneți: "părinte, eu cred că aș putea face mult pentru a le transmite copiilor credința. Dați-mi binecuvântare ca să formez un grup de copii în parohie !". De obicei, femeile sunt nașe de botez. Când ați fost la preot să îi spuneți: "părinte, eu aș vrea să botez un copil sărman, care nu are pe nimeni să-i fie nașă !" De obicei, femeile se ocupă mai mult de activitatea socială dintr-o parohie. Ați fost să-l întrebați pe preot: "părinte, dați-mi o listă a bătrânilor și celor nevoiași din parohie, ca să merg să îi ajut !"
Sau, încă și mai bine: când ați fost la preotul pe care vi l-a rânduit Domnul să-l întrebați: "părinte, eu simt o nevoie irepresibilă să ajut în parohie. Ziua și noaptea eu mă gândesc cum aș putea să slujesc mai mult oamenilor, până acolo încât mă obsedează ideea că nu pot sluji ca preot. Ce aș putea face mai bine și mai folositor nu mie, ci parohiei ?"

Sunt atâtea de făcut, ca femeie, într-o biserică ! Sunt atâția pomi în grădina Domnului ! Gustați și vedeți cât de bun este Domnul ! Dar nu, dv vreți să mergeți direct la singurul pom oprit.

Dacă dv credeți în Dumnezeu și credeți că Isus a fost și este Dumnezeu întrupat, atunci desigur că sunteți la curent cu faptul că El a întemeiat Biserica și că a promis că o va asista neîncetat. Nu ar fi ciudat ca Dumnezeu să nu își țină promisiunile ? El, vorbind apostolilor Săi, le-a spus: "cine vă va asculta pe voi, pe Mine Mă va asculta!" Desigur, nu S-a referit numai la persoanele aflate fizic de față, fiindcă ar înseamna să credem că Biserica a încetat odată cu moartea lui Ioan, ultimul apostol. Dar Isus a vorbit despre o Biserică pe care nici porțile iadului nu o pot dărâma. S-a referit la urmașii apostolilor, investiți de Petru și de ceilalți prin ordinare sacră, dintre care primul a fost Matia, într-un lanț neîntrerupt până azi. În ce fel dv Îl ascultați pe Isus, ascultând de apostolii de azi ai Lui ?
In conditiile in care preotul din parohie face un discurs cat se poate de induiosator despre iubire de Sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant pentru ca apoi sa nu imi dea si mie binecuvantare ca si la toti ceilalti pe motiv ca eram la ciclu, pai sa nu credeti ca eu pot invata pe copii o asa lipsa de respect fata de femeie, asa ca in parohia romaneasca nici nu am mai calcat. M-am dus la greci unde macar la asta s-a renuntat, umiliri gratuite innumele lui Dumnezeu. Iar ceea ce m-a facut inca si mai indarjita sa nu-i mai calc pragul a fost faptul ca o prietena suparata de atitudinea lui, a mers imediat sa-i spuna cat de mult ma ranise si sa-i spuna decizia mea de a merge la greci (eu eram deja afara plangand). S-a speriat si i-a zis prietenei mele sa-mi spuna sa ma intorc ca imi da si binecuvantare, si crenguta (ca nici pe aia nu mi-a dat-o dar cica uitase), si ma si Impartaseste. Deci putea sa faca toate astea in realitate dar a preferat sa ma umileasca gratuit de ziua Pogorarii Duhului Sfant si dupa ce a predicat iubirea. Iar dvs. dorinti sa-i invat pe copii lipsa asta de iubire?

Cat despre Botezul unui copil, am vrut sa fac asa ceva si slava Domnului ca m-a oprit printr-un complex de situatii ca abia apoi am inteles ca Botezul trebuie facut la varsta adulta, din ravna personala pentru Domnul, pentru a-i urma lui.

Iar teoria de la sfarsit este foarte frumoasa. Insa avand in vedere ca sunteti un ortodox trecut la BC, nu cred ca aveti autoritate sa vorbiti de ascultarea de preot acolo unde vi se pare nedrept pentru ca altfel ati fi fost in continuare ortodox.

Last edited by Adriana3; 22.08.2011 at 12:57:12.