Citat:
|
În prealabil postat de jenica
Da rebelule, ce bine ar fi daca am trai Liturghia si dupa liturghie. Dar din pacate eu una nu prea reusesc..
|
jenica,
nu vezi ca toate se adapteaza vremurilor noi? inclusiv canoanele sunt interpretate si adaptate. duhovnicul ce sa faca saracul? daca ar da dupa canoane pai i-ar sparge geamurile fiii duhovnicesti. n-ar mai veni o femeie la manastire sau la biserica din cele care se macheaza, se vopsesc sau poarta pantaloni. ti-as da exemple si cu barbati ca sa nu crezi ca sunt misogin insa nu-mi vine niciunul in minte, desi sunt constient ca exista. traim vremuri grele. si e de-abia inceputul. cine crezi ca reuseste sa traiasca dupa liturghie? ma gandesc ca pana si in pustie fiind, trece avionul pe deasupra si te tulbura... suntem datori si poate condamnati sa incercam sa traim cat mai aproape de liturghie. nu stiu ce sa zic, dar sfintii parinti spuneau ca ferice de cei care vor muri pana la sfarsitul lumii pentru ca cei care vor ramane vii si cu credinta nestirbita intru Mantuitorul, aceia vor fi cu adevarat mucenici. si la modul cum o spun ei se pare ca va fi extraordinar de greu. in mijlocul acestei jungle care ne ataca din toate partile, lovind in parinti, in credinciosi, in orice ca sa ne tulbure si implicit sa ne subtieze randurile. si unde nu pot face nimic cu parul vin cu diferite momeli si invataturi false, sucind mintile cu te miri ce cadouri si ajutoare, bietilor credinciosi pe care nu are cine sa-i invete si sa le deschida ochii. pentru ca sunt si preoti care, din teama de a nu-si pierde enoriasii, o lasa mai moale cu predica si nu le atrage atentia ca gresesc si isi pot pierde sufletul. spun lucruri citite si partial traite insa sunt doar incepator si pot cadea in cursa foarte usor. mi-e teama de acest lucru si de aceea nu vreau sa fortez lucrurile. stiu doar ca nu e treaba mea sa judec pe altii si pe cat pot ma feresc s-o fac si ma gandesc cu mila la toti cei care sunt pe cai gresite. si ma rog sa nu mai calc si eu pe alaturi. mi-as dori sa fiu inconjurat de persoane care sa-mi usureze drumul spre lumina. si ma bucur cand ii gasesc si ma intristez cand sunt alaturi de ceilalti. si ma doare chiar si atunci cand folosesc cuvantul "ceilalti" de parca i-as condamna. pentru ca stiu ca unii din ei pot fi, prin iconomia Domnului, mult mai departe ca mine in drumul spre mantuire chiar daca acum sunt in intuneric.
asta e jenica. o lupta-i viata deci te lupta.
multumesc de raspuns.
Maica Domnului sa te ocroteasca sub Sfant Acoperamantul Sau!