View Single Post
Vechi 22.08.2011, 09:32:44
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Impotriva Duhului Sfant zici? Pai nimeni nu a avut mai mult Duh Sfant ca Domnul care a zis sa nu numesc pe nimeni Tata (parinte) decat pe Tatal din Cer. Si oricum acum chiar nu ma mai intereseaza ce au zis acesti sfinti, pai ce au fost ei femei ca sa trebuiasca sa ma intereseze? Ei au biserica lor de barbati iar eu nu-s deloc barbat asa ca sa si-o tina.
Si toti barbatii ar trebui sa se planga si sa protesteze ca nu pot face copii, am inteles ca e o mare bucurie pentru o mama si barbatii nu pot avea acest lucru. DE ce se intampla aceasta mare nedreptate? Sau daca ne nastem intr-o familie saraca sa protestam ca altii se nasc in familii bogate ca ni se pare ca aceia sunt mai fericiti.

Ma scuzi ca si eu sunt barbat (dar nu e vina mea!) si apartin de biserica de barbati. Numele meu vine de la Sf. Ecaterina o mare sfanta care nu s-a rusinat ca e in Biserica unde erau doar barbati preoti si a ajuns mai sus decat majoritatea barbatilor.
Ar trebui sa citesti viata Sfintei Ecaterina ca si a altor sfinte si sa iei exemplul lor, pentru ca tu nu te poti compara acum cu ele, dar tu crezi ca esti mai presus decat ele. http://paginiortodoxe.tripod.com/vsn...ecaterina.html
Sfanta Ecaterina era inteligenta si cultivata, invatase cam tot ce se stia in acele timpuri "Căci învățase tot meșteșugul cărții elinești și se deprinsese cu înțelepciunea tuturor făcătorilor de cărți, celor de demult, a lui Homer, a lui Virgiliu, Aristotel, Platon și ale celorlalți. Dar nu numai ale filosofilor, ci și cărțile doctorilor le-a deprins bine, ale lui Asclipie, ale lui Hipocrat, Galin și, în scurt, tot meșteșugul ritoricesc și silogistic a învățat, încît toți se mirau de înțelepciunea ei."
Dupa ce mama ei o duce la un pustnic batran (barbat) si acesta ii vorbeste de Iisus si se boteaza s-a dus la imparat si i-a spus de adevarata credinta.
Imparatul nu a stiut ce sa raspunda si se temea ca va fi convins de sfanta, asa ca a chrmat pe cei mai intelepti din imparatie (50 de barbati) ca sa discute cu ea. Acestia nu numai ca nu i-au facut fata, dar pana la urma au fost convinsi de sfanta si au devenit crestini, fiind omorati apoi de impara. Nu numai acestia, dar si imparateasa precum si un mare dregator impreuna cu 200 de ostasi (toti barbati) au crezut in Iisus si au fost martirizati de imparat.

Asadar sfintii ne sunt noua povatuitori si exemplu, pentru ca ei au fost cei care au aratat cum sa-L urmam pe Hristos. DEsi eu sunt barbat o cinstesc foarte mult pe Sfanta Ecaterina mai ales ca ii port si numele.

Last edited by catalin2; 22.08.2011 at 09:35:52.