View Single Post
Vechi 21.08.2011, 20:49:47
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Cred se refera la preotia generala (imparateasca), din care toti facem parte, cum spunea pr.Staniloae, nu la preotia slujitoare. Eu va dau dreptate, femei-hirotonisite ca preot sau episcop n-au existat; daca existau ar fi fost normal sa fie mentionate in Constitutiile Apostolice ,Testamentum Domini sau orice scriere istorica a vremii. Asa cum apar numele unor femei care au slujit Biserica, insa nu exercitand puterea pastorala, asa ar fi trebuit sa fie mentionate si femeile episcop,in cazul in care ar fi existat. Vocatia femeilor, personalizata in Fecioara Maria, era predestinata unor sarcini ce tin cont de sacerdotiului laicilor,apostolatul laic, nu sacerdotiul ordinului, "preotia" femeilor nu a rezidat din functii atribuite, n-aveau nevoie, ele se daruiau muncii misionare. In simbolistica adunarii liturgice, femeia este numita " altar" si reprezinta rugaciunea. Sa lupti pentru "putere" in biserica mi se pare o tradare a naturii femeii, anihilarea starii charismatice feminine, care se lasa dominata de orgoliu si lupta pentru suprematie,prost inteleasa. Reinstaurearea diaconatului, daca se va face, va fi natural, nu datorita vocilor infierbantate de egalitarism, ci datorita femeilor preocupate "de cele sfinte", de slujirea Bisericii, deci o recunoastere a meritelor lor.
Exact lupta pentru putere a barbatilor a faramitat Biserica. Lupta pentru putere in numele Domnului este total nefireasca si pentru barbat. PUTEREA NU TREBUIA SA EXISTE in Biserica Domnului. Trebuia sa existe DOAR SLUJIREA TUTUROR. Trebuia sa ramana preotie Imparateasca, nu sa transfere sacramentalul la guvernatorii batrani etc. etc. Este trist ca in Biserica Domnului s-a ajuns la PUTERE. Cand aceasta PUTERE va disparea de acolo unde este NEFIRESC SA EXISTE, tuturor li se va parea absolut firesc ca fiecare om sa isi poata aduce contributia la slujire dupa calitatile sadite in el. Pana acolo cale lunga mai ales in Ortodoxie. Din pacate.