Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Tocmai de aceea am scris mereu capul/seful pentru ca in functie de traducatori si de limba, cuvantul este tradus cu "capul" sau cu "seful". In cele ortodoxe citate este folosit "capul".
In Trinitate Tatal este Capul? In primul rand ca apostolul nu zice nimic de Tatal ci spune simplu Dumnezeu, si in al doilea rand, unde anume spune dogma ortodoxa ceea ce ati afirmat dvs.? Dati-mi exact dogma va rog.
Si cum poate avea femeia doua capete din moment ce Iisus este cap al bisericii, deci si al femeii? Si dvs. credeti ca are dreptate apostolul cand zice ca Adam nu a gresit ci doar Eva? Pentru ca apoi tot el zice ca prin Adam a cazut intreaga omenire, nu zice ca prin Eva. Cum vedeti dvs. aceste afirmatii contradictorii?
|
Draga mea, cel care a gresit in gradina Edenului este OMUL (barbat si femeie).Pavel spune ca Adam a gresit, din acelasi principiu al autoritatii (barbatul este capul femeii). Trinitatea este ca o familie formata din 3 membrii.Este um membru superior celuilalt?Nicidecum.La fel este si in cazul oamenilor (barbati si femei). Daca ma intrebi de dogma, nu stiu sa-ti raspund.Nu stiu daca exista vreo dogma care sa sustina ca barbatul este superior femeii.Eu ceea ce am zis am citat din Biblie, iar Biblia este mai presus de orice dogma. Dogma care nu are suport biblic nu este dogma.
Dar ai afirmat ceva si nu am inteles: " In primul rand ca apostolul nu zice nimic de Tatal ci spune simplu Dumnezeu...". Tu cum il intelegi pe Dumnezeu? Crezi in Trinitate?