Citat:
În prealabil postat de catalin2
Fiecare este atras de conceptiile pe care deja le are. Am observat ca invataturile ortodoxe nu sunt intocmai pe placul tau, in schimb cele ce nu sunt ortodoxe te atrag ca magnetul. De exemplu vsovivi face parte din gupul de la Pucioasa (noul Ierusalim), dar nu ma refer doar la acest caz.
|
Iarta dar chiar nu stiu ce vrei sa spui vis a vis de mine ...uite ca la acest aspect nu m-am gandit ..multumesc oricum ( cred ca preotul meu a avut dreptate cand spun ce mi se intampla in relatia cu oamenii ..chiar a zis si il citez: "unde gasiti astfel de oameni"..o sa mai reflectez totusi)
Dar...si sincera fiind, chiar nu as vrea sa inteleg ce vrei tu defapt sa scoti in evidenta..pentru ca este liber fiecare sa faca ce vrea cu viata si timpul lui liber...daca ai ceva de spus legat de subiect cred ca o pot face, daca doar vin sa cantaresc ce fac altii nu am dreptul...
CUVIOSUL PAISIE AGHIORITUL - SFATURI DUHOVNICESTI despre dragoste, intrajutor
"Să puneți întotdeauna gândul cel bun!
Intre iubirea sincera si interes"
“Atunci când cineva vede un lucru care îl poate sminti să nu judece, ci să zică în sinea sa: “Cu fapta nu sunt de acord, dar nu știu ce împrejurări l-au silit să facă lucrul acesta, ce circumstanțe atenuante are; și se poate să fi interpretat greșit fapta acestuia“. Nu putem cunoaște cele ascunse ale omului."
Si cred ca as putea continua la genul ca tu spui :<<Fiecare este atras de conceptiile pe care deja le are.>>
Ai sa spunem, ca defapt am avut convingeri sau tente de convingeri, pe care acum incerc cu ardoare sa mi le scot si din amintiri.
....si defapt incerc sa ma conving prin ce scriu pe mine..este o lectie in tot ce scriu pentru mine in primul rand si caut ca raspuns ...la propria mea viata plina de tina...raspunsul in cei de langa mine...
Vrei sa stii ceva?...poate prinde bine ce-ti zic ..nu stiu, nu vreau sa fac pe invatatorul dar zic si eu asa in sinea mea...
In ochiul critic al nostru, se afla de cele mai multe ori acel duh de judecata...tendinta este ca judeci in tot amalgamul acesta...si atunci cine poate sa te osandeasca mai bine decat "tu"...
Fa invers, asta zic eu..ai un pacat sau ai avut un pacat ..mergi si vezi si pe cei asemeni tie ..si cand spui lor ceva, gandeste ce ai vrea tu sa auzi sau sa vezi in ei...acum depinde si ce cale vrei sa urmezi..ca atunci chiar ca o dai in bara...hahaha..si mai ales in astfel de discutii intru ... unde eu simt ca nu ma pot tine singura pe picioare ...si atunci ma echilibrez cu cei ca mine...ca stie care este curiozitatea mare ..nu-mi place sa-i vad pe ei in pacat ..dar de mine nu ma ingrijesc sa nu fac pacatul..hahaha ..sau l-am facut mai mare ca ei...Suna aiurea ..nu incerca sa ma intelegi, ca nici eu nu sunt convinsa ce convingeri am ...si cum sunt ..doar ca vreau sa ma conving singura ca sunt o ortodoxa convinsa in adancul sufletului...si cum altfel...daca nu rezisti ispitei ...vei putea sa te lupti cu proriile tale convingeri?..In lupta se castiga razboiul! Nu stand pe margine si mancand placinte in urma razboiului....