Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Teoretic nimic n-ar trebui să-i împiedice pe oameni să vină la Hristos. Însă paradigma heliocentristă e considerată validă de 99% din populația alfabetizată și susținerea unei teori considerate greșite atrage oprobiul asupra credinței celui care susține respectiva teorie.
Un caz posibil ar fi următorul: un fizician intră pe forum să caute niște indicii pentru problemele lui spirituale. Se uită la topicul ăsta, vede că sunt ortodocși care susțin geocentrismul și dispare rapid de-aici convins fiind că ortodocșii sunt, cognitiv vorbind, un fel de retardați și altădată nu mai calcă pe-aici. În mintea lui, ortodoxia se va confunda cu geocentrismul și nici nu va mai dori să mai audă vreodată de Biserică sau se va orienta spre grupări religioase îndepărtate de dreapta - credință
|
Imi pare rau dar trebuie sa va contrazic, statistica ne spune cu totul altceva.
Un sondaj a fost efectuat în perioada iulie-septembrie 2009 de STISOC pe un eșantion de 1161 persoane de 18 ani și peste, cu reprezentativitate la nivel național si eroare de eșantionare +/- 2,9%. Chestionarele, similare cu cele folosite de Comisia Europeană în realizarea eurobarometrelor, au fost completate de către studenții Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București utilizând metoda interviului față în față. Rezultatele acestui studiu relevă că:
- Cel puțin unul din trei români, prin răspunsurile date la întrebările puse, probează a fi: creaționist, geocentrist
- 42% dintre români cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, si 41% englezi, 39% francezi, 35% germani, cred acelasi lucru
- 32% din populația U.E. crede că Soarele se învârte în jurul Pământului
- 95% dintre români cred în Dumnezeu și un procent apropiat (88%) în puterea rugăciunii
- 60% dintre români exprimă acordul cu afirmația conform căreia “Ne bazăm viața prea mult pe știință și nu destul pe credință”,
- 4 din 5 români cred că “Există miracole, fenomene ce nu pot fi explicate de știință”
Prin urmare argumentul "paradigma heliocentristă e considerată validă de 99% din populația alfabetizată" este fals si nu se bazeaza decat pe credinta Dvs personala, fara legatura cu realitatea. Aceasta afirmatie admiteti ca nu tine loc de demonstratie stiintifica?
Eu nu consider ca trebuie sa fii retardat pentru a sustine geocentrismul, cum insinuati Dvs, pentru ca daca as considera acest lucru, plecand de la prezumtia ca astfel a crezut omenirea mai bine de 1800 ani ... rezultatul ar fi ca si noi astazi, urmasii acestora, am fi tot niste retardati. Altfel spus, conform sondajului de mai sus, 42% dintre romani sau 32% din populatia UE ar fi retardati ?
Referitor la supozitia fizicianului Dvs "ortodoxia se va confunda cu geocentrismul" nu pot decat sa constat ca oricat de mare ar fi ca fizician, nu dovedeste ca are cunostinte temeinice despre ce anume insemna "ortodoxie", am sa-mi permit sa va reamintesc:
Ortodoxie - Cuvânt de origine greacă, format din orthos și doxa, adică
dreapta credință, inchinare adevărată, sobornicească,
învățătură care se plasează în continuitatea directă și neîntreruptă a Tradiției apostolice, prin intermediul teologiei patristice și neopatristice și care formează credința comună a Bisericii neîmpărțite din primul mileniu. Ortodoxia se identifică cu însăși tradiția apostolică, așa cum a tost confirmată, interpretată și dezvoltată prin consensul Bisericii Universale.
Eu cred ca pentru un necredincios, fie el si fizician, motivele subiective prin care el isi explica lipsa de credinta in Dumnezeu pot fi mult mai variate si niciodata determinate in mod direct de "geocentrism" ca adevar teologic.