Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga
discutia era despre numarul apostolilor, nu despre misiunea lor, cat despre femei si rolul lor in cult sunt simple supozitii, la fel ca supozitia ca nu as fi stiut pentru ce au fost alesi cei 12, desi mai intai li s-a facut promisiunea de a fi pescari de oameni, abia mai tarziu li s-a spus de cele 12 tronuri de judecate si de judecare celor 12 semintii, se pare ca nu am fost destul de explicit cand am spus ca nu cred ca doar cei 12 erau
|
Ok. Daca ati stiut imi cer scuze. Insa tocmai ca misiunea este importanta pentru ca pe asta se bate moneda, pe faptul ca la un moment dat Iisus alege 12 barbati sa fie apostoli si sa da aceasta alegere ca si exemplu pentru interzicerea preotiei la femei. Ori tocmai ca nu erau numai 12 apostoli in NT, dar dintre toti, numai 12 au fost alesi de Domnul in mod direct tocmai pentru ca misiunea lor era unica in lumea ebraica, judecarea semintiilor lui Israel. Erau si pescari de oameni, asta a fost misiunea lor pamanteasca, de aceea apostoli au fost si altii, pentru ca si altii au fost pescari de oameni, iar printre acesti altii, au fost si femei. Au existat si femei pescari de oameni, dar din pacate nu s-a scris decat foarte putin despre femei, ca de obicei la evrei. De aceea va intreb inca o data, ce a vrut sa zica Ap. Pavel prin toti ceilalti apostoli la care s-a aratat Domnul dupa ce s-a aratat celor 12 apostoli, celor 500 de frati si lui Iacov? Si dupa pararea dvs. cand s-a aratat dintr-o data la cei 500 de frati erau doar barbatii acolo sau erau si femei cu ei dar ca de obicei nu au fost puse la socoteala? Ca-i cel putin ciudat sa se fi adunat atatia barbati intr-un loc, doar barbatii. Iar Domnul, care s-a aratat totusi intai femeilor, chiar daca nu sunt pomenite de Pavel, apoi sa se fi aratat doar barbatilor? Este exact dovada ca nu Domnul era cel care facea favoritisme doar pentru ca nu scrie in Biblie mai multe si despre femei, ci ca in toate, femeile nu erau nici numarate si rar mentionate.