Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Se pare ca nu stiti de ce Iuda trebuia inlocuit si de ce aveau intaietate cei 12. In ce anume consta intaietatea. Si totusi in Biblie scrie: cei 12 au fost alesi pentru a judeca cele 12 semintii evreiesti impreuna cu Domnul. De aceea trebuiau sa fie 12, ca atare Iuda a fost inlocuit. Iar pe langa acestia mai erau si altii, si nu pe toti ii numeste Scriptura, sau dvs. credeti ca cei dupa Iacov sunt tot cei 12? Iar femeile cu atat mai putin sunt pomenite, niciodata nu prea erau bagate in seama. In tot Vechiul Testament barbatii nasc alti barbati pomeniti toti cu numele si eventual se mai mentioneaza din cand in cand ca mai se nasteau si fete, si rar se mentiona numele mamei. Cam asta era interesul acordat femeii in acele timpuri. Asta nu inseamna ca asa a fost voia Domnului pe de o parte, si pe de alta, oricum acele femei faceau cu mult mai multe decat se permite celor de azi. Dupa primii crestini, s-a facut un pas inapoi.
Si sa nu uit, in ce masura Matia L-a cunoscut pe Mantuitorul in mod direct? Daca luam iar litera Bibliei, in cele 40 de zile dupa Inviere si pana la Inaltare cand Domnul i-a invatat pe apostoli, era si Matia cu ei? Cine erau "apostolii pe care i-a ales" in acele 40 de zile?
|
discutia era despre numarul apostolilor, nu despre misiunea lor, cat despre femei si rolul lor in cult sunt simple supozitii, la fel ca supozitia ca nu as fi stiut pentru ce au fost alesi cei 12, desi mai intai li s-a facut promisiunea de a fi pescari de oameni, abia mai tarziu li s-a spus de cele 12 tronuri de judecate si de judecare celor 12 semintii, se pare ca nu am fost destul de explicit cand am spus ca nu cred ca doar cei 12 erau