Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Draga mea, ca sa-ti pot raspunde la intrebarea ta, trebuie sa-mi spui unde anume a zis Pavel ceea ce sustii tu.Unde anume in Biblie se gaseste ceea ce zici.Doamne ajuta!
|
Cautand pasajul pe care il aveam in minte am dat peste un altul (sau poate o fi acelasi si am retinut eu deformat, ramane sa mai caut). Uitati-l pe acesta (1 Corinteni 15:1-8)
"Va aduc aminte, fratilor, Evanghelia pe care v-am binevestit-o, pe care ati si primit-o, intru care si stati, Prin care si sunteti mantuiti; cu ce cuvant v-am binevestit-o - daca o tineti cu tarie, afara numai daca n-ati crezut in zadar. Caci v-am dat, intai de toate, ceea ce si eu am primit, ca Hristos a murit pentru pacatele noastre dupa Scripturi; Si ca a fost ingropat si ca a inviat a treia zi, dupa Scripturi; Si ca S-a aratat lui Chefa, apoi celor doisprezece; In urma S-a aratat deodata la peste cinci sute de frati, dintre care cei mai multi traiesc pana astazi, iar unii au si adormit; Dupa aceea S-a aratat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor; Iar la urma tuturor, ca unui nascut inainte de vreme, mi S-a aratat si mie."
(
http://www.biblia-ortodoxa.ro/noul-t...apostol-pavel/)
Vedeti ca nici urma sa mentionze vreo femeie. Apoi, acolo unde este scris "Chefa, apoi celor doisprezece" este o greseala de traducere, trebuia sa fie "Chefa, deci celor doisprezece". Si se pune intrebarea cine sunt "apoi tuturor apostolilor" care apar dupa Iacov? Si cine este Iacov in acest caz?