17.08.2011, 21:55:29
|
|
Citat:
Īn prealabil postat de Adriana3
Miha draga, o femeie poate in acelasi timp sa taca si sa prooroceasca in Biserica? Pentru ca femeile prooroceau in Biserica si intr-o parte li se spune doar sa isi acopere capul cand proorocesc (deci capul nu era acoperit tot timpul), si in alta parte scrie ca sa taca. Eu am explicat in ce context unic a fost spusa a doua parte. Tu care o generalizezi la scara larga, cum iti explici prima parte? Si iti amintesc ca proorocirea era faptul de a spune Cuvantul lui Dumnezeu sub inspiratia Duhului Sfant. Iar uneori proorocirea se facea in limbi, proorocirea si rugaciunile, caz in care, uneori, era nevoie de interpret, si iar Ap. Pavel a oprit vorbirea in limbi acolo unde nu era interpret desi omul nu vorbea de capul lui ci atunci cand ii dadea Duhul Sfant sa vorbeasca in limbi. Asa ca explica tu atat prima parte, proorocirea in biserica cu capul acoperit in conditiile in care tu crezi ca de fapt erau tute mute, si cum de Duhul vorbea in limbi si tot Duhul cerea tacere prin Ap. Pavel.
Cat despre apostoli, daca sunt 12, ce ne facem cu Pavel? Dar cu Barnaba? Si de ce Iuda a trebuit sa fie inlocuit? Cel care l-a inlocuit, era si el apostol? Cati apostoli sunt pana la urma? Asta doar ca sa vezi ca inca nu am ajuns la faza de a fi deacord, ci de a lamuri lucrurile: ce este un apostol.
|
Poti sa-mi dai un exemplu de femeie, care proorocea in biserica? Eventual versetul din NT, caci numai la NT ne referim aici.
|