Īn prealabil postat de Adriana3
Comparatia ta cu cozonacul este cam fortata. Acum ca ai pomenit de mire, al cui mire este Iisus dupa parerea ta, si cand apare prima data in Biblie comparatia cu Mirele dupa parerea ta?
Vad ca nu mi-ai raspuns la intrebarea daca vrei sa auzi si parerea preotului grec despre faptul ca nu exista femei preot asta ca sa stii si tu cam ce gandesc si preotii despre femei. Mi-a zis asa: femeile prin sensibilitatea lor sunt mai aproape de Cer. A vazut imediat intrebarea plina de revolta de pe fata mea care il intreba cum putea fi asta un motiv de interdictie la preotie. Nu m-a lasat sa-mi exprim si verbal nemultumirea ci a continuat zicandu-mi: tocmai din cauza sensibilitatii lor, femeile sunt narcisiste si n-ar putea suporta din cauza asta o femeie peste ele, si priveste, mi-a zis, la Biserica vin mai ales femeile, ca atare o femeie preot la altar ar duce la destabilizarea bisericii tocmai din cauza celorlalte femei, a narcisismului lor. Toti la care am povestit apoi explicatia asta mi-au zis ca preotul este foarte misogin de a putut spune asa ceva. Eu insa tocmai ca in acest discurs nu am simtit misoginismul ci o trista realitate: femeile abuzate, invatate ca ele sunt mai fara valoare, dezvolta intr-adevar un narcisism tocmai din teama/durerea, adesea inconstienta, de a nu fi iubite si sunt mereu nesigure de ele, de asta au nevoie de fel si fel de artificii. Si cu cat se merge mai la est, in medii misogine, cu atat femeile au un spirit narcisist mai dezvoltat. Iar cand sunt umilite si prin religie, se intra-un cerc vicios din care cu greu se scapa, daca se scapa vreodata, pentru ca tocmai la Divinitate se cauta dreptatea si iubirea pe care oamenii nu o pot da. Ori daca si divinitatea este prezentata cu chipul abuzatorului, cam cum vad pe aici, incep sa ma intreb daca exista intr-adevar solutie si in societatile puternic misogine. Probabil doar ca si in toate celelalte, doar prin educatia catre respect in afara bisericii pentru ca apoi respectul sa fie introdus si in biserica.
Singurul Adevar dogmatic in care cred este Iisus Hristos ori El nu sta incuiat in BO, insa tocmai pe El L-am intrebat daca sa parasesc BO sau nu. Mentalitati arhaice pentru mine este orice discriminare, deci BO nicaieri nu face exceptie la ora actuala.
|