View Single Post
Vechi 16.08.2011, 21:21:36
tara tara vrem ostas tara tara vrem ostas is offline
Banned

Data înregistrării: 01.07.2011
Religia: Ortodox
Implicit Pururea Fecioria Maicii Domnului in Vechiul Testament

Iezechiel 44:2 Și mi-a zis Domnul: "Poarta aceasta va fi închisă, nu se va deschide și nici un om nu va intra pe ea, căci Domnul Dumnezeul lui Israel a intrat pe ea. De aceea va fi închisă.

Levitic 16

33. Să se îmbrace el cu veșmintele cele de în și cu veșmintele sfinte; și va curăți sfânta sfintelor, cortul adunării, va curăți jertfelnicul și pe preoți și va curăți și toată obștea poporului.
34. Aceasta să fie pentru voi lege veșnică: o dată în an să curățiți pe fiii lui Israel de păcatele lor". Și Aaron a făcut așa cum poruncise Domnul lui Moise.

Fecioara Maria este Sfanta a Sfintelor pentru ca in dansa si-a gasit locas Dumnezeu-Cuvantul si din ea a ales sa se intrupeze... Sfanta Sfintelor era inchis si doar arhiereul intra o data pe an, intr-ansa inchipuindul pe Iisus Hristos Arhiereul(Evrei 4:14).

Cantarea Cantarilor 4:12 Ești grădină încuiată, sora mea, mireasa mea, fântână acoperită și izvor pecetluit.

Iesirea 3
2. Iar acolo i S-a arătat îngerul Domnului într-o pară de foc, ce ieșea dintr-un rug; și a văzut că rugul ardea, dar nu se mistuia.
3. Atunci Moise și-a zis: "Mă duc să văd această arătare minunată: că rugul nu se mistuiește".
4. Iar dacă a văzut Domnul că se apropie să privească, a strigat la el Domnul din rug și a zis: "Moise! Moise!". Și el a răspuns: "Iată-mă, Doamne!"
5. Și Domnul a zis: "Nu te apropia aici! Ci scoate-ți încălțămintea din picioarele tale, că locul pe care calci este pământ sfânt!"

Dumnezeu i s-a aratat lui Moise in Horeb iesind dintr-un rug ce ardea si nu se mistuia aratand in chip minunat mai dinainta nasterea Cuvantului din fecioara care ramane fecioara....

Isaia 37:22 Iată hotărârea pe care a rostit-o împotriva lui: "Te disprețuiește și își bate joc de tine fecioara, fiica Sionului; în spatele tău clatină din cap fiica Ierusalimului!

Fecioara este numele cu care este numita Maica Domnului, Fecioara inainte de nastere , in timpul si Fecioara dupa nastere...

2Regi(2Samuel) 6

6. Când însă au ajuns la aria lui Nachon, Uza și-a întins mâinile sale spre chivotul Domnului ca să-l sprijine, și s-a apucat de el, căci boii erau gata să-l răstoarne.
7. Domnul însă s-a mâniat pe Uza și l-a lovit Dumnezeu chiar acolo pentru îndrăzneala lui și a murit el acolo lingă chivotul Domnului.

Maica Domnului este Chivotul "Legii Noi" scrise pe inima... Doar cei din rasa preoteasca aveau voie sa poarte Chivotul Legii aratand pe Iisus Marele Preot ce s-a intrupat din Fecioara Maria, Chivotul Cuvantului Domnului..

Ieremia 31:22Până când vei rătăci, fiică neascultătoare? Pentru că Domnul va face pe pământ lucru nou: femeia va căuta pe bărbatul ei.

Ieremia 2:32 Au doară uită fata podoaba sa și mireasa găteala sa? Poporul Meu însă M-a uitat de zile nenumărate.

Despre ea s-a scris dupa cum zice sfantul Ieronim ca-si va uita fata podoaba sa si mireasa gateala sa si ca femeia va cauta pe barbatul ei, care este Dumnezeu... de aici voi continua urmatorul post.
Reply With Quote