View Single Post
Vechi 16.08.2011, 14:37:36
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Mihai36 a scris și eu am bolduit:

Bine ..puteam sa prezint lucrurile ca find f. sigur pe mine insa am preferat alta abordare. Mai bine este sa pari nesigur si sa pui intrebari decit sa pari atoatestiutor.

Frumos din partea ta, cu condiția să vină asta din smerenia poruncită nouă și nu din minteresurile viclene și prozelmiteuitoare...

Spui ca Dumnezeu nu are nevoie de nimeni de partea Sa dar tot tu spui ca de partea Sa vor fi cei credinciosi deci inseamna ca cei care vor lupta de partea Sa vor fi credinciosi.

Spun că singur se războiește cu omul și că n-are nevoie de armatele omului ca să se scoale ca un războinic foarte temut... sau oare n-a văzut Iacov devenit apoi Israel legiunile de îngeri și miriadele gătite ca pentru bătălie atunci când era urmărit de Laban și se întâlnea cu fratele său Edom? Sau nu a mărturisit Domnul că Împărăția Lui nu este din lumea aceasta, înaintea lui Pilat?

Altfel nu poti nega profetia proorocului din VT (Isaia daca nu ma insel) in conditiile in care nu esti la rindul tau prooroc si sa aduci motivatii cum ca versetul este tradus gresit sau trebuie interpertat in alt mod.

Adică neavând nevoie de armate, neavând nevoie de oameni, e clar că ai priceput greșit și grozav textul pe care-l invoci zicând că cică eu l-am negat sau l-am tălmăcit greșit... când eu nici nu știu la ce texte te referi, că eu n-am zis decât că n-am înțeles nimic din ce ai vrut să zici, ba chiar am zis că e otrăvitor ca aluatul fariseilor ce clătindu-te de la starea ta cu îndreptări te bagă în cărțile lor de mari profesori și mari oameni de știință deși ei nu fac ce spun sau scriu și sunt corciți cu toată gLumea.

Deci nu am negat profeții și nici pe proorocul din VT cum afirmi dumneata că cică ar rezulta asta, și nu știu la ce text te referi, ci eu doar ți-am zis că Domnul n-are nevoie de nimeni pentru lupta asta... sau poate ai uitat de Noe și apoi de Sodoma și Gomora sau alte cetăți lăsate pierzării... nu-i bai.

daca profetia spune ca de partea Lui vor lupta acesti oameni atunci nu a fost spsu degeaba sau ca sa poata fi luat in ris. Ci ca sa fie luat in considerare cu cea mai mare seriozitate.

Unde a spus, și despre ce luptă a vorbit? Seriozitate dar nu din aia bolnavă și absurd superstițioasă.

Eu am prezentat care este interpretarea mea la care vin si intaresc intelegind ca in conflict doar o tabara din cele doua beligerante va fi impotriva iar cealalta va lupta de partea Sa.

Adică v-or răbda rămânând de partea Sa până la sfârșit... dar Domnul v-a lupta pentru ei... e vorba de tabăra sfinților și proorocilor și credincioșilor.

Fiindca este posibil ca in acele vremuri din nestinta sau partinire sa fie considerat Domnul ca fiind cel rau si sa i se puna in circa tot felul de nedevaruri in timp ce in tabara cealalata sa lupte pagani (Gog, Asiria, etc.)

Foarte posibil, așa cum a fost și acum 2000 de ani, și cum a fost de fiecare dată când dădea Domnul proorocii peste Israelul cel vechi... nu era crezut și nici ascultat de om.

Insa evreii au fost pusi in tema de catre profetiile VT , cind vor vedea ca Israel este cotropit si numele lui Dumnezeu este hulit cit tine ziua atunci sa stie ca acela care le vorbeste este Domnul si nu altul.(Isaia 52)

Nu știu la care Israel se referă, la cel vechi, la cel din români și creștini sau la amândouă... Cred că la cel de la întemeirea lumii și până azi, din români și creștini căci noi suntem Israelul cel nou.

„4. Că așa zice Domnul Dumnezeu: "Poporul Meu a coborât odinioară în Egipt ca să aibă sălaș, apoi Asiria l-a împilat fără cuvânt.
5. Și acum ce să fac Eu, zice Domnul, când poporul Meu a fost luat pe nedrept? Stăpânitorii lui strigă în semn de biruință, zice Domnul, iar numele Meu, mereu, cât ține ziua, este defăimat.
6. Drept aceea poporul va cunoaște numele Meu, el va înțelege în ziua aceea că Eu sunt Cel Care grăiește: Iată-Mă!"
7. Cât de frumoase sunt pe munți picioarele trimisului care vestește pacea, a solului de veste bună, care dă de știre mântuirea, care zice Sionului: Dumnezeul tău este împărat!
8. Toți străjerii tăi ridică glas și laolaltă strigă de bucurie, că ei văd cu ochii când Domnul Se întoarce în Sion.
9. Izbucniți în chiote de veselie, dărâmături ale Ierusalimului, că Domnul mângâie pe poporul Său, răscumpărat-a Ierusalimul.
10. Descoperit-a Domnul brațul Său cel sfânt în ochii tuturor popoarelor și toate marginile cele îndepărtate ale pământului vor vedea mântuirea Dumnezeului nostru, zicând:
11. "Plecați, plecați, ieșiți de acolo! Nu vă atingeți de lucru spurcat! Ieșiți, curățiți-vă, voi cei care purtați vasele Domnului!
12. Dar nu veți ieși îngrămădindu-vă și nu veți pleca fugind, că înaintea voastră merge Domnul și în urma voastră tot El, Dumnezeul lui Israel!"
13. Iată că Sluga Mea va propăși, Se va sui, mare Se va face și Se va înălța pe culmile slavei!
14. Precum mulți s-au spăimântat de El - așa de schimonosită li era înfățișarea Lui, și chipul Lui atât de fără asemănare cu oamenii, -
15. Tot așa va fi pricină de uimire pentru multe popoare; înaintea Lui regii vor închide gura, că acum văd ceea ce nu li s-a spus, și înțeleg ceea ce n-au auzit. ”

Partea cu Iată-Mă s-a cam desfășurat în Ghetsimani, iar străjeri au fost pe vremea lui Carol al II-lea și regele Mihai...

Deci Biruința o aduce Iisus Biruitorul... și nu omul, că doar ce e omul și ce poate el omul? Așa că fără Dumnezeu nu putem face nimic, darmite să izbândim... dar lupta aceasta se dă cu duhul cel rău, cu gLumeail, și nu cu sângele sau carnea... deși dacă omul se va molipsi, atunci și carnea și sângele se va împuți și se va putregăii... n-ai ce-i face... cum își alege omul, căci libertatea nu i se va călca în picioare.. dar nu este omul liber ca să piardă pe frații săi mai sfinți și mai îngeri, așa că Domnul nu va lăsa ci se va ridica la luptă cu toată omenirea. El Singur, Sfânta Treime împreună cu toți sfinții și credincioșii Lui și c toți copiii.

Last edited by vsovivi; 16.08.2011 at 14:42:55.
Reply With Quote