Citat:
În prealabil postat de Adriana3
...Apare în Biblie un înțelept evreu care ia cuvântul într-o adunare care se întreabă ce atitudine sa ia față de aceasta sectă apărută. Iar înțeleptul a spus că au mai existat și în trecut secte desprinse din iudaism, și au dispărut de la sine. Ca atare, dacă nu-i de la Dumnezeu, va dispărea, dacă însă este de la Dumnezeu, luptând împotriva ei riscă să lupte împotriva lui Dumnezeu.
|
E un punct de vedere, evident, dar din perspectivă... iudaică.
Citat:
Dvs. ce credeți că este o sectă? Credeți că neapărat cineva care crede greșit? Ei iată că nu-i așa. Secta este cea care se desprinde din gruparea mamă în care s-a născut dar asta nu înseamnă neapărat că ar afirma neadevăruri.
|
Adriana, dragă, de unde certitudinea că știi ce cred eu? Sau deja te-ai obișnuit prea mult cu "contrele" care le primești pe aici? A fi surprinsă să afli că te înțeleg mai mult decât crezi. Chiar dacă susții o grămadă de afirmații (ți-am mai citit și altele) nu prea ortodoxe. Nu te supăra, dar cărui cult aparții?
Citat:
Creștinismul a apărut prin desprinderea unui grup de evrei din iudaism promovând ceea ce nu era prevăzut prin prescripțiile conducătorilor religioși ai acelor timpuri, deci pentru ei erau o sectă.
|
Cât despre “nu era prevăzut prin prescripțiile conducătorilor religioși ai acelor timpuri”, Vechiul Testament abundă de profeții despre Mântuitorul și prin extensie, adepții săi reuniți în “secta” creștină. Dar cred că deja știi, ar trebui să lași cunoștințele să se mai "așeze" și să citești Scripturile cu rugăciune (înainte, în timpul și după) și post. Poate că o faci deja, dar vreau să mă asigur că ți-am spus.
Doamne ajută și multă pace!