Îmi cer scuze fiindcă nu m-am făcut înțeles.
Citat:
În prealabil postat de the_Listener
Fals... nu există predispoziție față de ceva sau cineva dacă nu e învațată..., așadar, este ilogic să afirmi aceste lucruri
|
Așadar, PREDISPOZÍȚIE, predispoziții, s. f. 1. Înclinare, dispoziție înnăscută pentru ceva, constituind premisa favorabilă pentru dezvoltarea talentului; înclinație, aplecare. (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, Academia Română, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan”, Editura Univers Enciclopedic, 1998). Deci, cum rămâne cu predispoziția învățată?
Citat:
deoarece dacă duci ideea mai departe, o să spui că un criminal are predispoziție pentru crimă și dacă o face, el nu e vinovat, ci predispoziția lui...
|
Temperamentul e înnăscut, caracterul se formează. Chiar dacă, prin firea ta, ești înclinat spre agresivitate, nu ai nici o scuză dacă nu ți-ai autoeducat “înclinațiile”
Citat:
Așadar, un copil E PUR și zero la capitolul înclinații... el poate fi influențat încă din burtica mamei să aibă ''predispoziții'' și asta datorită mamei, a anturajului etc..., așadar, nu fă confuzii... Omul minte ca să îi fie lui bine.
Multă iubire!
|
Deci, avem sau nu predispoziții / înclinații dinainte sau suntem “puri” la naștere? (Confuzie sau contradicție logică?)
Citat:
Nimeni nu e naiv, fiecare își vede interesul, stai liniștit... suntem atât de ipocriți încât suntem în stare să omorâm adevărul care ne arată cine suntem... de asta Iisus a fost pus pe cruce... sau Zaharia a fost omorât sau în zilele noastre, mulți care sunt împotriva minciunii...
Multă iubire!
|
Nimeni nu e naiv? Fiecare își vede interesul? Suntem ipocriți? Omorâm adevărul? Cam tristă lumea în care trăim. În felul tău, ai dreptate. Însă, din experiența mea de viață, nu sunt atât de convins că semenii mei își văd în totalitate propriul interes și ar fi atât de ipocriți, capabili să omoare adevărul. În fața Adevărului răstignit n-au fost numai adversarii Lui, au fost și adepții. Și în plus, un creștin se definește prin lupta supunerii propriului interes personal și predispoziția sa, naturală sau nu, dar sigur voluntar formată, spre înțelegere și bunătate în relațiile cu semenii.
Citat:
deciziile pentru ceva mai bun? PENTRU CINE? Hm…, dacă eu ți-aș da un sfat să nu fumezi cu țigara în gură, tu ce ai face?
Multă iubire!
|
După cum spuneam înainte, sfaturile celorlalți sunt filtrate de rațiunea noastră care, din binecuvântarea lui Dumnezeu, este capabilă să discearnă între bine și rău. Dar, oricum, ce legătură are exemplul tău cu revelionul ținut în ziua de Paști?
Citat:
Păi, dacă proștii se comportă așa cum sunt înseamnă CĂ SUNT SINGURII SINCERI dintre toți, adică, în ei nu există minciună față de restul lumii...
|
Prostia nu exclude minciuna, faptul că se comportă așa cum este nu înseamnă că nu poate fi un mincinos, dar și prost pe deasupra. Prostia e o stare asumată de către cel care nu vrea să vadă mai departe, care-și îngrădește prin liberă alegere orizontul de cunoaștere. Nimeni nu se naște prost, alege doar să fie prost. Ș’apoi, dracu’, tatăl minciunii, nu diferențiază pe cei proști de cei deștepți când vrea să-i aibă în preajmă.
Citat:
Dacă am fi toți proști cu înțelepciune, ce bine ar fi...
Multă iubire!
P.S. Toți suntem niște proști în fața lui Dumnezeu???????
|
Nu confunda “sărac cu duhul” cu prostia. A fi inferior în fața lui Dumnezeu nu te face prost. A raporta finitul la infinit e o eroare și risipă de timp. Dihotomia prost-deștept este inoperabilă în planul divinității, este specific umană și după cum am zis, alegi să fii într-un fel sau altul.
Cât despre “proști cu înțelepciune” e o contradicție în termeni, pentru unii “de efect”!
Citat:
Și Hitler a rămas în istorie, și Stalin... și ei ''au produs''.... când vorbești despre adevăr, ÎL PREZINȚI așa cum este ca să ai o judecata dreaptă... Omul e învățat să ascundă răul, nu să îl înțeleagă... Mihai Eminescu este poet national și va rămâne așa... dar este și om cu păcatele sale și aceste lucruri îl fac să fie uman.
Multă iubire!
|
Hitler, Stalin, ce legătură au cu ce am discutat înainte?
N-am contestat că Mihai Eminescu nu va rămâne poetul nostru național, iar faptul că a avut păcate, nu e al meu a ști și dacă a mers dincolo cu ele. Iar faptul că păcatele te fac să fii uman e iarăși adevărat până la situația în care dorești să rămâi cu ele pentru a-ți dovedi “umanitatea”, adică, o umanitate îndrăcită de după cădere. A fi uman în sensul creației lui Dumnezeu nu înseamnă a fi voluntar cu păcat.
Citat:
Unde s-a plimbat Iisus CU FARISEII să aplice acea poruncă? Cum poate să se plimbe braț la braț ADEVĂRUL cu minciuna? Hm..., așadar, tu folosești cuvinte frumoase, dar fără esență în context... !
|
Verbul “a plimba” pe care l-am folosit era doar un răspuns la mesajul tău (“plimbarea de unul singur”). Și spre știința noastră, Iisus Hristos chiar a aplicat acea poruncă și prin faptul că a intrat la masă cu vameșii. Și asta fără a amesteca Adevărul cu minciuna.
Iar despre context, discutam despre desfrânate, iar Mântuitorul i-a spus uneia “Nu te osândesc nici Eu. Mergi; de acum să nu mai păcătuiești.” S-a plimbat Adevărul braț la braț cu minciuna? Sau ce legătură are faptul că ești înțelegător și bun față de cei ce mint cu promenada conceptuală a adevărului cu minciuna?
Citat:
P.S. Acele majuscule la mine, să ți le explic... ele sunt puse CA SĂ VEZI, că de multe ori cei cu care discut NU VĂD că dau răspunsul uneori înainte să puna ei întrebarea... așadar, este un lucru bun pentru cel cu care discut...
Multă iubire!
|
E opinia ta. Crede-mă, din punctul meu de vedere, există soluții mai elegante pentru a sublinia o anumită afirmație: cuvintele bolduite, italice etc.
Multă iubire!