Citat:
În prealabil postat de ioanna
N-ai inteles NIMIC din ce am scris. Cine a spus ca Biserica este izvorul vietii vesnice? Reciteste cu atentie ce am scris. Numai bine!
|
Ioanna, tu nu ai inteles remarca subtila pe care ti-am facut-o. Biserica suntem noi toti, cei care au fost, cei care suntem si cei care vor mai fi. Iar ceea ce ne leaga pe noi este izvorul vietii vesnice, adica Iisus Hristos. Eu nu am cum sa intru incaltata in ceea ce numesti tu izvor, Biserica, pentru ca eu sunt parte din Biserica, deci nu am cum sa fiu eu sau altii izvorul, ci izvorul este Iisus Hristos la care se duc tocmai cei murdari sa se curete de moarte pentru a trece la viata. Si oricati se vor curata in izvor, el nu se va murdari. Biserica insa se va reinnoi neincetat pentru ca generatiile trec si apoi vin altele. Este un mare mit si utopie intretinut in Biserica Ortodoxa cum ca ea nu s-ar fi schimbat. Chiar dimpotriva, cu fiecare generatie se schimba iar cel care o conduce la schimbare este insusi Hristos care prin Duhul Sfant o invata mai si mai mult pana se va indeplini tot Cuvantul Sau asa cum a promis.