Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Este gresit sa spui ca Iisus nu a avut nici un ucenic femeie pentru ca Iisus a zis foarte clar ca ucenic ii este acela care are iubire fata de ceilalti, deci si barbati si femei.
|
Ucenicii pe care Isus si i-a ales au fost toti brbati. Si Maria Magdalena l-a iubit, insa nu a trimis-o sa propovaduiasca cuvintul Domnului.
Citat:
Ideea este alta, in spatele refuzului de a avea femei preoti sta intotdeauna o parere proasta care exista despre femeie deci o lipsa de iubire la adresa ei din partea oamenilor, nu a lui Dumnezeu. Dupa cum vezi, cei care se opun il considera pe Dumnezeu barbat si ca atare considera ca barbatii ar fi mai speciali si mai buni decat femeile. Ori exact asta denota o lipsa de iubire.
|
Eu consider ca tocmai, in spatele refuzului de a avea femei preoti sta iubirea. Barbatii nu sint mai speciali sau mai buni. Barbatii au pur si simplu alte calitati fata de femei. Cum ar fi putut o femeie sa mearga ani de zile sa propovaduiasca Evanghelia, asemenea sfintului apostol Pavel, prin praf, mizerie, arsita, vint, fara un adapost deasupra capului, cersind mincarea, fara sa se poata spala undeva? Cred ca nu ar fi putut. Astazi, cum ar putea o femeie sa mearga singura prin jungla Amazonului, sau prin Africa, sa ajunga la satele izolate de acolo pentru a predica Evanghelia? Nu cred ca ar putea. Atunci cum facem? Ne cerem doar dreptul de a predica prin catedrale, iar partea asta urita, de a merge la marginile pamintului, o lasam barbatilor? A predica sfinta Evanghelie este un lucru greu, iar eu cred ca pentru asta nu este necesara doar inteligenta (pe care o avem si noi), ci e necesara si o anumita structura fizica (pe care noi nu o avem).
Citat:
Si apoi ii zic femeii ca nu-i adevarat, ca uite ce venerata este Sfanta Fecioara. Dar cand se sapa mai adanc se descopera ca de fapt ei oricum cred ca Sfanta Fecioara este o mare exceptie, restul femeilor fiind vai si amar.
|
Sfinta Fecioara Maria a vorbit foarte putin. In Faptele Apostolilor vedem ca atunci cind apareau opinii diferite, apostolii se consultau intre ei si nu apelau la sfatul sfintei Fecioare. Mai mult, Traditia ne spune ca Sfinta Fecioara s-a retras la Efes si numai spre sfirsitul vietii s-a reintors la Ierusalim. Deci nu s-a implicat ceea ce faceau apostolii. Cu siguranta i-a ajutat in liniste, cu rugaciunea. Iar in lumea in care traiesc eu exista o gramada de femei care considera ca intr-adevar, sfinta Fecioara e o mare exceptie; si eu cred la fel. E singura femeie care nu a fost atinsa de pacat. Dar tindem si noi, cu ajutorul ei, sa fim asemenea ei in viata de zi cu zi.
Citat:
Nu-i de mirare ca exact in lumea protestanta femeia este iubita si respectata mai mult pentru ca acolo Dumnezeu nu este deloc o figura masculina, ci este pur si simplu Dumnezeu care isi iubeste in mod egal creatia.
|
Nu mi se pare ca in Italia, sau in Franta, sau in Portugalia femeia nu e respectata. Iar faptul ca intr-o tara femeia e mai mult sau mai putin respectata nu ma va face pe mine sa spun ca femeia ar trebui sa fie preot. Dumnezeu a rinduit apostoli barbati, asupra lor a suflat pentru a le da Duhul Sfint, sfintul apostol Pavel a lasat numai preoti prin locurile prin care a trecut (nu si preotese), la Cina Domnului, cind Domnul ne-a dat Trupul si Singele Lui ca mincare si bautura au fost prezenti numai apostolii, deci numai barbati. Cine sint eu sa ma opun rinduielii Domnului?