Aseara imi puneam si eu intrebari referitor la sarut: Daca este pacat sau nu
Si citind diverse articole,cugetand,am realizat ca nu este o greseala. Daca un barbat si o femeie nu s-ar saruta inainte de casatorie,este foarte mult probabil ca relatia lor sa se transforme intr-o simpla prietenie. Tocmai prin asta difera o simpla relatie de prietenie de relatia de iubire. Pe iubit simti nevoia sa il ti de mana,sa il imbratisezi sa il saruti,dar cu un simplu prieten nu simti neaparat nevoia asta. Pana sa te casatoresti trebuie sa cunosti foarte bine persoana de langa tine si lucrul acesta ia mult timp,ani de zile. Nu poti cunoaste o persoana atat de bine doar in cateva luni. Iar sa fi impreuna cu o persoana spre exemplu 3 ani de zile inainte sa te casatoresti fara sa te saruti cu iubitul/iubita,pai ganditi-va ca in trei ani de zile tot focul acela ar disparea. Relatia s-ar transforma doar intr-o prietenie.
Inainte de iubire in cele mai multe cazuri exista doar atractia fizica care iti trezeste interesul si doresti sa aflii mai multe despre cealalta persoana.Daca suntem compatibili,exista intelegere,etc incepe sa apara iubirea.Cineva vorbea mai sus despre iubirea aceea care apare intre persoanele de varsta foarte frageda,cand sunt rusinosi...si ca noi ar trebui sa pastram aceasta forma a iubirii insa nu sunt de accord!La 13-14 ani nu se poate vorbi de iubire ci foarte mult de atractia fizica confundata cu iubirea.Nu imi spuneti mie ca tinerii de aceasta varsta stiu cu adevarat ce inseamna sa iubesti o persoana!Sa ii fi alaturi la bine si la greu,sa iti fie inima plina de durere atunci cand cealalta persoana este in necaz,sa doresti sa ii daduiesti totul (in limita poruncilor lui Dumnezeu) pentru ca celalat sa fie fericit.Sarutul e o forma de manifestare a iubirii.Nu poti sa ii spui cuiva "Bine eu te iubesc dar nu te atinge de mine,stai la 2 m distanta".Trebuie sa iti arati dragostea cumva!Daca eu simt nevoia sa imbratisez persoana iubita ce fac un pacat?La o adica si o imbratisare lunga poate duce la altceva,cand esti indragostit.Totul e sa sti sa te infranezi,sa rezisti ispitei.
Mi-a spus mie cineva cum ca nu e bine sa ai o relatie pana nu esti pe picioarele tale si sti ca iti poti intemeia o familie cu persoana respectiva.Dar relatii in vederea casatoriei poti avea si in perioada liceului,nu ai de unde sa sti daca el este sau nu alesul tau.Nu ai nicio siguranta nici la 22 de ani nici la 17 ani ca persoana cu care tu ai inceput o relatie este aleasa ta .Cunosc cupluri a caror relatie de la 15 ani s-a terminat cu o casatorie.Ce ar fi facut ei sa nu se sarute timp de 6 ani?Nu s-ar fi stins toata dragostea treptat treptat,iar iubirea s-ar fi transformat intr-o iubire prieteneasca?
|