View Single Post
Vechi 15.08.2011, 10:42:43
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
asta înseamnă CĂ MINȚIM cu toții și suntem cu toții DESFRÂNAȚI ȘI DESFRÂNATE...
Nu înseamnă deloc asta, ci pur și simplu, e doar predispoziția noastră spre înțelegere și bunătate față de oricine care suferă sau este capabil să înțeleagă suferința celorlalți, asta în măsura în care avem acestă predispoziție sau dacă nu, să citim Decalogul poate că ne va mai lumina. E mult până la “a ne minți cu toții”.
Citat:
și apoi ajungem CU MINCIUNA la căsătorie și avem impresia că s-a transformat în adevăr... uite, cum DRAMELE apar DIN TÂMPENIA NOASTRĂ... că ne comportăm ca niște MINCINOȘI ȘI MINCINOASE în fața lui Dumnezeu când spunem DA cu unu sau una pe care NU O CUNOAȘTEM... și apoi ne plângem că, cică, “ne-a bătut Dumnezeu, că avem păcate”..., mai mare ipocrizie nici că se poate.... și apoi vin “căsătoritele” ȘI DAU LECȚII de viață...
Minciună? Maybe yes, maybe not… Un singur lucru e clar: ne amăgim adeseori că tăcerea și adevărurile parțiale nu pot fi considerate minciuni. Ce să mai spun de interpretările diverse pe care le dăm acelorași fapte și acțiuni ale noastre când, de pildă, un om poate fi considerat erou sau nebun, după caz sau în funcție de cel care emite judecăți de valoare. Tâmpenie? Eu propun să-i spunem naivitate.
Citat:
eu am învățat un lucru simplu CÂND CINEVA ÎȚI DĂ UN SFAT, UITĂ-TE LA VIAȚA LUI și dacă sfatul ESTE DIFERIT de ce e viața lui SPUNE-I SĂ SE PLIMBE ȘI SĂ VORBEASCĂ SINGUR ....
multă iubire
Eu am învățat un lucru simplu: când cineva îmi dă un sfat am grijă să văd dacă se potrivește situației mele concrete de viață și poate să-mi influențeze deciziile pentru ceva mai bun. Chiar nu mă interesează cine mă sfătuiește, ci doar ceea ce îmi spune și apoi rațiunea proprie cu care m-a înzestrat Dumnezeu n-are decât să discearnă între bine și rău. Nu de alta, dar cine sunt eu să pun la microscop viața aproapelui meu și să declar cu emfază dacă are dreptul să mă sfătuiască sau nu? Și chiar dacă a făcut greșeli inimaginabile pe care un prost nu le înțelege și în plus, poate fi lipsit chiar de dragostea creștinească pentru a accepta un om așa cum este… În paranteză fie spus: doar deștepții fac prostii, proștii se comportă așa cum sunt. Doar în mintea unui om cât de cât luminat se naște ideea că a putut face o prostie. Prostul are impresia că nu greșește niciodată și adevărurile lui sunt literă de lege. Și mai și îi judecă pe ceilalți pentru că așa îi șade lui bine: să formuleze judecăți de valoare “adânci” despre viața tuturor că “de’ , a lui e aproape perfectă (tot el va declara plin de importanță că nimeni nu este perfect), n-a dat în cap la nimeni, nu a furat, nu a mințit și nu s-a căsătorit cu una fără frâne”. Și e împăcat cu sine însuși și deci are dreptul de a se erija în judecător, nu-i așa?

Vechea poveste: a operei și autorului? Ne interesează opiniile cuiva doar pentru că acel cineva este cum este sau pentru ceea ce a produs el efectiv? Ex. Ce-ar fi să-l aruncăm la groapa de gunoi a istoriei pe Mihai Eminescu cu toată poezia lui dat fiind că a fost o persoană labilă și nebună la un moment dat și mai ales, a preacurvit cu una fără frâne, ca să nu zic alt fel. Dar nu: el este poetul nostru național!

Să revin la lumea noastră mai prozaică… O altă minciună (prejudecată): adevărul sau valoarea unor afirmații depind în capetele reprezentanților mediocrității de caracterul sau valoarea (chiar viața și experiența de viață) a omului care le emite.
Eu zic că nu cazul să ne lăsăm furați de peisajul înțelepciunii noastre populare de a da cu bâta în baltă în momente cheie ale vieții, ci să ne plimbăm, totuși, împreună și să comunicăm unii cu ceilalți ca să se vădească și în noi realitatea îndeplinirii poruncii Mântuitorului “Iubiți-vă așa cum v-am iubit Eu pe voi”.

Multă pace!

P.S. Dacă îmi aduc bine aminte, sfatul adminului era să nu abuzăm de prea multe majuscule în postările noastre (echivalentul țipetelor pe internet). Sau trebuie să mă uit la viața lui pentru a-i accepta recomandarea?

Multă iubire!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 15.08.2011 at 10:53:38.
Reply With Quote