Cînd îi întrebi pe atei despre teoria darwinistă, vor răspunde cel mai sigur că respectiva teorie este adevărată. Dacă iei pe unul din ei și îi ceri să-ți spună pe ce se bazează, acesta va răspunde sigur pe el: „Pe numeroasele dovezi. Evoluționismul este demonstrat științific dincolo de orice îndoială!”
Dacă insiști să îl scuturi nițel, întrebîndu-l: „Și care sînt aceste dovezi?”, va răspunde în cel mai bun caz: „Mutațiile genetice!” sau „Similaritățile anatomice și chimice!” sau „Inventarul fosilelor!”, pentru că altceva nu prea mai are de zis.
Însă dacă îi ceri să numească măcar un singur caz – deci o dovadă – cînd o mutație a produs nu distrugere, ci evoluție, se împotmolește. Dar nu renunță sub nicio formă la credința lui!
Cînd îi spui că dacă două specii de animale seamănă între ele, nu înseamnă neapărat că se trag una din alta, ci mai degrabă că au fost create de același creator, în același stil, deși nu are dovezi, el va rămîne neclintit în credința lui!
Dacă îi spui că absolut toate fosilele de maimuțe antropoide care ar dovedi transformarea maimuței în om au fost făcături, unele dovedite chiar în instanță, iarăși va rămîne ferm în credința lui!
Un filosof creștin spunea odată: „Nu am atîta credință încît să accept teoria evoluționistă!” Tot el zicea: „Ateii îmi cer să le arăt pe Dumnezeu. Atunci eu le răspund simplu: Arătați-mi și voi Big-Bangul!”…
Așadar, de fapt nu este vorba despre dovezi, ci despre credința în dovezi. Dar în vreme ce credința darwiniștilor în dovezi este reală și puternică, dovezile acestea în care ei cred pur și simplu nu există.
Așadar, oamenii de știință spun că se bazează pe dovezi. Dar se înșală. Tocmai pentru că nu au gîndire limpede, nu știu ce spun.
Nu numai oamenii de știință nu se bazează pe dovezi, dar nici măcar știința în sine. Nicio minte, oricît de strălucită ar fi ea, nu poate confirma că știința este sprijinită pe dovezi, pentru că nu are de unde să știe lucrul acesta. Poate doar presupune, spera, dori, prin credință. Nimeni nu este capabil să confirme că ceea ce el nu știe este adevărat. Astfel, faptul că știința este bazată pe dovezi e o simplă teorie, un mit nedovedit, considerat în general de masele populare ca fiind adevărat, cu toate că în ultima vreme, iată, știința este din ce în ce mai discreditată, prin faptul că scoate la iveală tot felul de minciuni cu etichetă de știință pentru a promova interesele companiilor multinaționale și în general ale globaliștilor.
Știința onestă reprezintă așadar pentru orice om un procent infim de dovezi clare și un procent covîrșitor de credință în cele spuse de alții. La fel este și religia! Nicio diferență esențială între acestea două.
Acesta este și motivul pentru care bătălia între religie și ateism se duce practic între două credințe. Una adevarata, una falsă.
La sfîrșit se va dovedi cine a avut dreptate. Acum nu prea se poate dovedi lucrul acesta, căci trăim într-o lume predominant a credinței, nu a dovezilor. Faptul că un om de știință are dovada științifică x sau dovada științifică y nu poate dovedi niciodată că Dumnezeu nu există. Poate cineva să aducă vreo dovadă clară împotriva a ceea ce tocmai am afirmat?
Există de fapt două categorii de dovezi: materiale (cele receptate prin simțuri) și raționale (cele receptate prin logică). Demonstrația de față e o dovadă rațională. Gîndind logic, am ajuns la concluzia că oamenii de știință se bazează în primul rînd pe credință, nu pe dovezi.
Citind un asemenea text, aproape orice ateu se va simți extrem de ofensat și va veni cu replici de genul: „Ești o idioată”. „Este clar că nu gîndești limpede!” „Creștinii sînt niște proști”. „Nu știi ce spui, știința se bazează pe rațiune!”. Acestea și alte asemenea sînt singurele „dovezi” pe care ei sînt în stare să le aducă în general în dialogul cu creștinii. Ei pică lamentabil la testul rațiunii, dar își apără credința cu rîvnă pînă la moarte!
Cu toate acestea… slavă Domnului că mai există credință pe pămînt. Fără aceasta, nicio legătură rațională sau afectivă între oameni nu ar fi posibilă. Nu mai vorbim de legătura cu Dumnezeu …
Daniela Filioreanu
http://filida.wordpress.com/2011/06/...inta%e2%80%a6/