:)ca sa gandim crestineste pana la capat ,desi faptele ne lipsesc(cel putin mie)si de acei amarati cu punga de aurolac in mana are Dumnezeu grija,are planul Lui cu ei...stiu din experienta personala ca atunci cand se naste un copil Dumnezeu se ingrijeste sa aiba si el bucatica lui de paine(daca parintii sunt de buna credinta,pot munci,sunt harnici s.s.m.d.p.).Cand lucram intr-o fundatie(Cobncordia,Sf.Lazar)cu copiii strazii ,am intalnit o mama cu 10 copii,care tocmai fusesera investigati de medicul din centru;,acesta le-a facut o serie de analize mai amanuntite si a fost uimit sa constate ca nici unul din copii nu suferea de o boala grava,desi murdari si prost imbracati toti aveau privirea vioaie,rumeni in obraji,nici o problema cu fierul cu calciul...cat despre saracie si boli,poti avea si un singur copil care se poate imbolnavi grav desi ii oferi si luna de pe cer(leucemie sau altele) si eu nu sunt habotnica,dar am tras aceste concluzii repet din experientele pe care le-am avut prin tot felul de centre,de orfelinate,de scoli ..poti ajunge cu el in strada chiar daca perspectiva ti se pare atat de indepartata...totul este la mana lui Dumnezeu.Asa ca putina nadejde nu ne-ar strica..nadejea ca Dumnezeu nu ne lasa..nu trebuie sa o judecam pe acea mama sau s-o desconsideram,ea se va mantui inaintea noastra fiti convinsi...eu cand vad asa o mamA MA cuprinde un sentiment de rusine,pentru ca nu ma pot compara cu ea in veci,e mult mai bogata decat mine cu toata suferinta ei,tocmai asta o inobileaza..dar suntem obisnuiti sa judecam omul dupa haine,dupa cate doctorate are...adica suntem destul de superficiali,elitisti si fandositi,incercand sa tinem pasul cu moda acestei lumi...sper ca nu ma urati ,nu ma adresam cuiva anume..
|