Nu am zis niciodata ca unui copil trebuie sa ii faci toate mofturile. Si asta mi se pare o cale usoara: in loc sa te ocupi de educatia lui, ii iei tot ce isi doreste ca sa nu te deranjeze. Asta pentru cine isi permite. Te felicit Anca pentru copii tai, inseamna ca ai stiut sa ti-i cresti daca era rareori nevoie de o mica atentionare.
"La noi se ajungea la imbratisare si pupaturi DUPA ce discutam problema. Ori nu copilul discuta cu mine ci eu cu el, nu?"
1. Zicea cineva ca dupa ce era obosita si mai scapa o palma copilului mergea imediat la el si isi cerea scuze. Un astfel de comportament l-am criticat. Nu am facut referire la tine.
2. Eu inca raman la ideea ca atat parintii cat si copii invata unul de la celalalt. Chiar si un adult are multe de invatat de la copilasul de 3 ani, care este receptiv si intelege atatea. Nu am zis niciodata ca e mai intelept.
"Pana atunci ceea ce scrieti voi cele sau cei fara copii e numai teorie"
Am spus si mai repet, am vorbit din perspectiva copilului.De aceea nici nu judec pe cele care aproba bataia; nu am fost in pielea lor sa vad cum e; dar am exemplul parintilor mei ca se poate si altfel. Toate opiniile mele sunt fondate pe experientele mele proprii, pe ceea ce am trait in copilarie.
|