Inițiatorul topicului, Eugen7, pornește așadar de la premiza ca geocentrismul si cosmologia creationista este o pseudoștiință , și nicidecum de la o certitudine 100%, unanim recunoscută și nesupusă dezbaterii.
În schimb, afirmațiile conținute în site-ul
http://www.hexaimeron.ro/ se încadrează fără tăgadă aici:
„Dacă afirmațiile unei pseudoștiințe date pot fi testate experimental e posibil ca ea să fie știință reală, oricât de ciudate, uluitoare sau neintuitive ar fi.”
Urmăriți aceste linkuri și incercati să judecați fără prejudecăți și nepărtinitor:
http://www.hexaimeron.ro/Cosmologie/...stronomie.html
http://www.hexaimeron.ro/Astronomia/...aBingBang.html
http://www.hexaimeron.ro/IntrebariFr...iintifice.html
http://www.hexaimeron.ro/video/Video.html
Este vorba de un material vast, parcurgerea sa ia desigur ceva mai mult timp, dar pentru unii se vede că merită efortul.
Acele afirmații par ciudate și uluitoare numai prin prisma prejudecăților adânc înrădăcinate după 200 de ani de predare generală a helio/acentrismului în școli – și, iată, chiar în seminarii și facultăți de teologie!!! - , și reducere la tăcere a învățăturii milenare, scripturistice și patristice geocentrist/statistă. În Biserică acest lucru era atât de la sine înțeles încât nici nu se punea problema definirii sale dogmatice și emiterii anatemei contra helio/acentrismului în cadrul vreunui sinod local sau ecumenic.
Neintuitive nu pot fi în nici un caz, simțurile și bunul simț comun susținând geocentrismul din răsputeri.
Intuitiv? Rațional? Iată câteva exemple:
- Nu se poate ca ceva atât de dens, greu, masiv, rece, inert să se miște și să se rotească în jurul a ceva extrem de rarefiat, ușor, fierbinte și prin urmare cel mai mobil cu putință. Dimensiunea în acest caz nu joacă nici un rol. Prin analogie comparați o bilă de argilă cu un imens balon de spumă fierbinte. (Dar soarele e alcătuit dintr-o materie cu mult mai rarefiată fierbinte și mobilă, indiferent cum o numim: plasmă, heliu, etc., total inexistentă și irealizabilă pe Pământ!) Și un experiment în clasă va arăta că o bilă solidă va rămâne pe catedră, în vreme ce un balon de 100 de ori mai mare umplut cu heliu se va ridica în sus.
- Observațiile astronomice făcute fie cu ochiul liber, fie cu instrumente, mărturisesc în permanență un univers al egal depărtat de Pământ, deci sferic, în care Pământul este în centru, ecuatorul său corespunde cu cel ceresc, și ecliptica este împărțită și ea în 2 jumătăți egale. Pentru aceasta vedeți o demonstrație magistrală ce a stat în picioare necontestată mai mult de 1000 de ani, aici:
http://www.hexaimeron.ro/Astronomia/Ptolemeu.html