10.08.2011, 20:51:42
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Azzuurra
Sa raspund mai pe scurt. Sunt sfinti supraoameni? Nu, sunt oameni normali, care au renuntat la toate pentru Hristos si s-au luptat permanent cu ispitele si probabil s-au si rugat incontinuu.
Probabil nu inteleg eu, dar eu cred ca menirea noastra e sa fim curati, puri(si in gandire), sa fim placuti Lui Dumnezeu si sa incercam sa-i facem voia, sa incercam sa cautam mantuirea, nu si prin ce-am scris sa tindem spre sfintenie.
Da, de acord.
Insuficient.
Daca as fi duhovnic si un crestin-mirean mi-ar spune ca ar vrea sa tinda spre sfintenie i-as pune 3 intrebari: Barfesti pe cineva vreodata, esti rau de gura(tipi, injuri, ..)? Gandurile tale sunt doar bune si nu exista urma de egoism, mandrie, ura, manie si alte pacate? Iti pastrezi patul tau curat?
Daca mi-ar spune da, i-as mai da si alte sfaturi ca sa tinda spre sfintenie. Daca mi-ar spune nu, i-as zice fa-le pe astea si dupa mai vedem.
Adica cand un om e curat cu totul, cred ca isi poate pune problema de a tinde spre sfintenie. Pana atunci sunt alte lucruri ca sa te ostenesti.
Adica vrei la doctorat, dar n-ai trecut nici macar in clasa a cincea Vezi ce faci ca sa intri aici si dupa iti pui problema de doctorat.
|
Chiar daca esti in pacate,aspiratia spre sfintenie tot exista.Orice crestin ar trebui sa aiba aceasta aspiratie.
|