[quote=ioanna;387676]Lista aceea are mai degraba un caracter orientativ, care te poate ajuta sa-ti modelezi personalitate , sa-ti cultivi valorile crestine, ea insa nu e un substitut pentru propria constiinta, ce trebuie sa ne-o folosim. Nu putem gandi dihotomic (alb-negru) intr-un cadru limitat (1-193), doar viata presupune o paleta de griuri colorate.
Citat:
În prealabil postat de ioanna
p.s conf. pct.133-134- sunt intr-o stare de pacat permanenta :) n-am mai citit continuarea.
|
Cred ca ar trebui sa ne intrebam totusi,
daca Domnul Iisus ar fi trebuit sa foloseasca acest indreptar de spovedanie pentru a isi "masura" propria viata aici pe Pamant credeti ca s-ar fi incadrat la vreunul din acele puncte?
Eu raspund: CU SIGURANTA NU! deci, daca EL a putut, si EL este modelul pe care noi trebuie sa-L urmam, de ce mai facem atatea discutii cum ca sunt absurde regulile?
Cred ca mai simplu si mai ales mai corect ar fi sa ne recunoastem starea de pacatosenie permanenta si nu sa spunem ca regulile sunt absurde. Cata vreme un OM (si nu doar unul) a trait respectandu-le si a putut s-o faca, inseamna ca NU sunt absurde.
La cine oare ne raportam noi cand spunem ca viata e facuta din griuri colorate? Pentru noi asa este... iti dau dreptate, dar sa nu uitam ca acceptand aceasta nu facem si nu traim asa cum ar vrea Domnul sa traim.