View Single Post
Vechi 09.08.2011, 20:56:19
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vivi88 Vezi mesajul
buna. da, eu una asa as vrea: sa aducem unul dp vechi altul dp nou, dar vezi tu k POCHII DP CALENDARUL IULIAN NU VOR ASA. oricum un calugar mi-a zis ca mirungerea lor nu e valabila pentru ca mirul lor e furat. eu una am auzit ca la mirungerile lor mai sunt preoti care zic de Hristosul cel vechi si Hristosul cel nou. cat despre post, nu m-ar deranja absolut deloc sa il incep pe calendarul nou si sa il termin pe calendarul vechi, or sa tzin sarbatorile mari pe ambele clendare. dar uite k exista lipsa de flexibilitate din partea lor. socrul meu ii numea "talhari" pe cei dp nou, ca avem un patriarh mason si ecumenist care mai si accepta documentele cu cip, ca Teoctist arde cu dracii in iad etc. Bun crestin, nu?
Doamne ajuta!
Nu cred ca s-a inteles, cei de pe stil vechi s-au rupt de Biserica Ortodoxa, ei nu mia sunt preoti sau ierarhi. Sunt doar oameni care fac acelasi lucru ca ortodocsii, dar fara a avea har. In schimb nu e numai atat, pentru ca daca de exemplu accepti Tainele din afara Bisericii inseamna ca te lepezi de Hristos. Sinodul din 2008 a spus ca nimeni nu se poate impartasi in afara BO (la fel si alta Taina, ca Mirungerea), daca face asta e exclus din Biserica (adica oprit de la impartasanie). Nu e o joaca, Mirungerea e Sfanta Taina a primirii Duhului Sfant. Facand aceste lucruri o sa pierzi legatura cu Dumnezeu si mai degraba o sa ajungi si tu stilista, chiar daca acum nici nu te gandesti.
Reply With Quote