Subiect: Noaptea nuntii
View Single Post
Vechi 09.08.2011, 18:30:08
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
1. Adevarul nu este nici la tine, nici la mine, nici la atlcineva. Este numai la Dumnezeu.

2. Randuiala de la Dumnezeu nu cere infranare si abstinenta, ci cere doar normalitate.

Si intreb din nou: este vorba de anumite zile, sau de numarul lor?
In ce consta desfranarea: ca se intampla intr-o anume zi, ca avem relatii in general, sau ca se inatmpla mai mult de 1 data in luna/saptamana.

As vrea sa explice cineva.

Da, par. Teofil Paraianu imi place. Este impreuna cu par. Galeriu intr-adevar om al lui Dumnezeu.
Monahii extremi nu-mi plac. Chiar este extrem ceea ce cer unii. Nici Dumnezeu nu cere atat.
Sophia, urmăresc fascinat prestația ta în această polemică și mă mir că mai ai răbdare, încolțită fiind de atâția zelotiști cu comportament și convingeri de gnostici.

Nu înțeleg de ce nu se duc la mănăstire dacă disprețuiesc așa de tare cele ale firii.

Trăim niște vremuri ciudate de tot: călugării au apucături mirenești iar mirenii sunt din cale-afară de călugăroși.

Până la urmă nu numai că nu te atingi de jumătate decât cu programare în anumite zile și condiții! N-ai voie nici să experimentezi plăcerea trupească, că te duci și te spovedești la un zelotist, îi mărturisești "netrebnicia", apoi te alegi cu o cură de pâine uscată și apă pe o perioadă nedeterminată plus interdicție în biserică, respectiv ascultat slujba de afară prin gaura cheii.

Sâmbătă nu că așa, duminică nu că altfel, lunea vine după duminică și marți liber la "echitație"... logică de farisei.
Dacă te împărtășești nu! că necinstești cică pe Domnul. Păi dacă-i așa eu zic să nu mai mâncăm după Împărtășanie că spurcăm Sfintele cu cine știe ce chimicale cumpărate la supermarket. Și nici la veceu să nu ne ducem. Eventual, la marile praznice, ne luăm niște perfuzii și ne hrănim intravenos cu strictul necesar funcționării animalului în care e sechestrat sufletul nostru doritor de cele înalte.

Îmi cer iertare, nu vreau să rănesc pe nimeni, dar sunt șocat să aflu ce cred unii că e dreapta-credință.