Subiect: Divort...
View Single Post
  #35  
Vechi 09.08.2011, 15:34:07
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.113
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Azzuurra Vezi mesajul
Nu stiu exact ce n-ai inteles. :D

Sa zicem ca s-ar intampla ca viitorul meu sot sa fie divortat.
Daca eu stiu ca motivul divortului a fost adulterul, este singurul lucru "bun" din faptul ca a mai fost casatorit, ca stiu ca asa se poate obtine divort religios.

Si de exemplu eu daca ma casatoresc cu un barbat divortat, fara sa fie divortat religios, eu primesc Taina Cununiei si el un fel de dezlegare prin care este unit cu mine, si nu cununia propriu-zisa.

Adica evident ca m-ar oftica ca n-a fost doar sotul meu :D, dar as fi bucuroasa sa fim cununati amandoi religios si unul cu celalalt.


"215. Slujba la a doua și a treia nuntă e ca și la cea dintâi?

Nu este la fel. Cununia a doua și a treia se săvârșesc după o rânduială deosebită, în care se vede încă vechea disciplină a asprimii cu care erau privite de către Biserică asemenea căsătorii.



Această rânduială este, în prima ei parte, mult mai simplă și mai puțin sărbătorească decât cea de la prima cununie. Logodna este împreunată aici cu cea a cununiei, ca o singură slujba, având binecuvântarea de la început nu ca la Taine («Binecuvântată este Împărăția Tatălui…»), ci ca la slujbele de binecuvântare și sfânțire, numite ierurgii («Binecuvântat este Dumnezeul nostru…»).



Atât, ectenia, cât și molitvele de la logodnă, cât și cele dinaintea punerii cununiilor, cuprind rugăciuni pentru pocăință și iertarea mirilor, pentru că însoțirea lor prin a doua sau a treia nuntă le e socotită ca un păcat izvorât din aprinderea trupească, pe care ei n-au putut-o birui. Începând de la punerea cununiilor pe cap, rânduiala slujbei la a doua și a treia nunta e întocmai ca și la prima nuntă."

"«Și pe care i-a unit Dumnezeu, omul să nu-i despartă…», adaugă Biserica, citând pe Mântuitorul. Numai păcatul adulterului de care s-ar face vinovat unul din soți dă celuilalt dreptul de a rupe legătura căsătoriei, pângărită prin păcat."



Pe prima pagina a acestui thread, vei vedea in primele 3 postari detalii despre "hartiuta".

Sper sa nu jignesc :daca reuseste s-o intrebe pe fosta sotie daca s-a "indragostit" in timpul casniciei si raspunsul este da, inseamna "ca exista si ceva pozitiv in urma plecarii" pentru voi. Ca ar fi mai usor sa primesti divortul canonic.

Dar dupa ce-ai mentionat mai sus, s-ar putea obtine si in alte cazuri.

Chiar daca ai primit binecuvantare de la duhovnic, eu as incerca ca cei doi sa divorteze canonic si sa fie valabil ce-ai spus tu la punctul 135.
noua ne-a spus parintele duhovnic ca nu exista divort in BOR si ca nu avem nevoie de niciun fel de act in acest sens. Asa ca....
__________________
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma si mantuieste-ma pe mine pacatoasa

http://mamiprovocarea.wordpress.com

Last edited by maria32; 09.08.2011 at 15:36:54.
Reply With Quote