haideti sa va spun si eu povestea viitorului meu sot care este divortat. Pur si simplu, dupa 16 ani de casnicie si un copil impreuna, sotia lui a decis ca nu mai vrea, nu se mai inteleg, vrea mai mult, si si-a luat copilul si a plecat.
A inaintat divort civil, si statul evident i l-a acordat chiar daca el nu a fost de acord.
Nu stiu care au fost motivele pe care ea le-a spus duhovnicului ei, caci da, avea si asa ceva. Cel putin al meu viitor sot are.
Si duhovnicul lui, care este acum si al meu, ne-a dat binecuvantarea sa ne casatorim din tot sufletul.
Ce vreti sa spuneti ca cineva pe care-l abandoneaza sotul/sotia este obligat sa moara singur? sau sa traiasca in preacurvie?
daca sotia a parasit domiciliul conjugal, plecand sa locuiasca in alta tara, fara sa mai aiba vreo dorinta si interzicandu-ti sa te mai apropii de ea cum sa ramai casatorit?
nu stiu la ce se "incadreaza" acest pacat, oricum, nu se stie nici daca ea nu a avut o legatura exterioara casatoriei, deci putea fi vorba si de adulter care este acceptat ca motiv de divort. Insa asta numai duhovnicul ei stie.
Iar pe noi nici nu ne intereseaza cata vreme noua ne-a dat duhovnicul binecuvantarea sa ne casatorim.
Si pentru ca eu nu am mai fost casatorita ni se va face Taina Sfintei Cununii.
|