O ultima dedicatie pt. Tricessimus pe tema inconstientei sufletului dupa moarte -
Un zambet real de dincolo de moartea trupului.
Ce inseamna concret, real, sesizabil inca de aici si acum chiar si pt. ceilalti, cuvintele lui Hristos "Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta
viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu
Cel ce mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu,
ramane intru mine si Eu intru el"?
Ce inseamna concret, cu dovezi si pt. altii cuvintele lui Hristos: ''cel ce crede in Mine,
chiar de va muri, va fi viu"?
Ce inseamna cuvintele lui Hristos: " Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez prin Tatăl, și
cel ce Mă mănâncă pe Mine va via prin Mine.
Cum se reflecta real toate cuvintele lui Hristos si cuvintele ap. Pavel "nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine", pt. Gheronda Iosif Vatopedinul, monah la Athos, plecat de curand (1 iulie 2009) la Hristos?
Nici mai mult, nici mai putin, decat ca la 45 de minute dupa ce functiile biologice i-au incetat de-a binelea, pe chipul lui cu infatisarea de rigor mortis specifica, a aparut un zambet cat se poate de real.
Esti liber sa crezi si sa accepti ca partea noastra nemateriala e tot timpul in legatura constienta cu Duhul lui Dumnezeu, mai ales daca implinim in noi cuvintele "nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine" sau esti liber sa lupti si impotriva evidentelor si minunilor pe care ni le trimite Dumnezeu tocmai pt. a nu mai starui in erezie.
Lectura placuta si vizionare provocatoare de declicuri launtrice!
Hristos Domnul sa glasuiasca Adevarul in sufletul tau si al tuturor!
http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...sif-isihastul/