View Single Post
Vechi 08.08.2011, 20:32:24
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
inseamna ca avem 3 variante.
1. istorisiri reale.
2. imaginare.
3. inexacte. adica reale "imbogatite" cu elemente imaginare.
Vedeti, de accea am pus intrebarea ce intelegeti prin Adevar, pentru ca nu intelegem acelasi lucru. O sa incerc sa va raspund tinand cont de acest raspuns al dvs.

In primul rand, sunt deacord cu Ap. Pavel ca Scripturile sunt spre instructia noastra. Si vedeti ca Ap. Pavel sau mai bine zis Saul, cu Scriptura in mana, Scriptura pe care o cunostea atat de bine, martiriza crestinii, asta intelesese el ca dorea Dumnezeu de la el pana l-a invatat Domnul Adevarul. Deci este foarte important sa definim bine ce este Adevarul si ce nu.

Acum, dvs. spuneti "istorisiri reale". In absenta dovezilor istorice, nu ma pot pronunta in ce procent intamplarile sunt reale dar nici nu-mi bat capul, le iau ca reale pana la proba contrarie. Si sunt probe contrarii in Biblie, cu cifre ce nu concorda etc.

Apoi spuneti imaginare - un exemplu este pentru unii povestea Adam si Eva, multi cred ca este imaginara, ca Adam si Eva nu au existat ca primii oameni, ci povestea arata doar ce s-a intamplat l-a un moment dat al omenirii. Eu deocamdata nu ma pronunt nici pro-, nici contra, cred insa ceea ce a zis Domnul cu privire la casatorie, cei doi redevin un trup. Si luand in considerare ca Dumnezeu este drept, inclin sa cred ca ceea ce este scris in capitolul 2 de la Facerea, la ziua a 7-a este adaugire omeneasca avand in vedere ca se contrazice cu ceea ce a fost scris in capitolul 1. Am citit explicatiile anumitor sfinti care au incercat sa arate ca nu s-ar contrazice insa pe mine nu m-au convins, dimpotriva mi-au aratat cata partinire si lipsa de obiectivitate este in astfel de cazuri.

Apoi spuneti inexacte, imbogatite cu elemente imaginare. Eu nu as spune asa ci ganditi-va altfel. Chiar pe acest site de exemplu, un user spune un lucru si un alt user care citeste, intelege de-andoaselea si de-andoaselea reda si la altii. Nu este imaginatia lui, ci este lipsa de intelegere. Ca atare Dumnezeu a spus cu siguranta diverse lucruri insa nu toate au fost intelese corect. Iar mai apoi au fost redate asa cum au fost intelese. Si in plus de asta, pentru orice eveniment, oamenii aveau tendinta sa isi dea cu parerea de ce se intampla si care a fost motivatia lui Dumnezeu de a face acel lucru. Asta nu inseamna neaparat ca Dumnezeu a facut lucrul respectiv, sau daca l-a facut, nu-i musai motivatia pe care o cred oamenii. De aceea li s-au comunicat oamenilor prin profeti ca in realitate Caile lui Dumnezeu sunt ascunse si oamenii nu le inteleg.