View Single Post
Vechi 08.08.2011, 18:51:42
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
cat crezi tu ca este Adevarat din Biblie? procentual
Depinde la ce te referi prin "adevarat".
Recent mi-am cumparat Biblia TOB, editia 2010, tradusa de o echipa de peste 60 de teologi si preoti catolici, protestanti si ortodocsi. Aceasta echipa a tradus Biblia pentru prima oara in 1965, si de atunci o tot recorecteaza si re-editeaza. M-am uitat pe site-ul Facultatii de Teologie Ortodoxa Saint Serge din Paris sa vad ce biblie recomanda ei si am vazut ca este aceasta impreuna cu o alta catolica, cea de Ierusalim. Intre TOB si cea de Ierusalim sunt ceva diferente si unele legate de anumite adevaruri ca de exemplu ingerul Domnului care misca apa la scaldatoarea in care se vindeca primul care se arunca in apa...
Deci in primul rand trebuie sa ne punem deacord asupra cuvantului Adevar, la ce ne referim. Eu ma refer la Domnul Iisus Hristos "Calea, ADEVARUL si Viata". Tot ceea ce a spus El este adevarat 100%. De asemenea cele 10 porunci scrise de Dumnezeu insusi pe piatra. Profetii iarasi au unele profetii adevarate, dar au fost si profeti mincinosi. Restul este supus greselii umane mai mult sau mai putin si ca atare trebuie vazut totul din perspectiva Cuvantului Domnului care este adevarat 100%, fara exceptii.