Intradevar nu este bai atita vreme cit sensul mesajului nu se schimba- sinonime pot fi mai multe. Probleme pot apare doar cind se schimba sensul sau cind versete intregi sint scoase sub diferite motive (cum ca ar fi adaugiri).
Se pare ca de vreo citeva mii de ani unii scot si altii baga inapoi de nu mai stii care este adaugire reala si care reconstituirea originalului.
Aici doar expertii stiu insa nu li se da voie sa vb.
Din cite se pare cele scoase intre timp au fost scoase si din versiunile mai vechi postate pe net (in care erau macar in parte) asa incit doar comparind versiunile pe hirtie se poate face o analiza serioasa.
Nu stiu daca chiar din toate -fiindca nu am facut un studiu aprofundat in lipsa cunoasterii limbilor vechi (slavona etc) -prefer sa cred ca din versiunile fotocopiate nu au fost scoase inca.
Stiu doar ca exista profetii calugaresti ruse referitiare la ciopirtirea scripturii inca odata de catre slugile celui rau -profetie implinita in 2005-si mai stiu doar vreo 11-12 modificari (10 scoateri si o inversare de propozitii in fraza) insa se pare ca sint mai multe -le stiu asa doar din memorie fara a putea indica localizarea lor -fiindca versiunea in care ele apar o am la tara inca. Versiune pe care nu am cumparat-o ci este primita cadou de la un preot sau calugar.
Last edited by Mihai36; 08.08.2011 at 14:10:41.
|