Da, Kronos, ai dreptate ca poate dura ani de zile daca nu e tratata, insa, eu nu am vrut sa se panicheze si mai tare decat este!
In privinta psihoterapiei eu una sunt sceptica ca va avea rezultate. Eu i-am dat un exemplu in privinta sedintelor de relaxare nu am detailat toate discutiile care au loc in cabinetul unui psiholog.
Nu toti dintre cei care au atacuri de panica sau de anxietatea au la baza un eveniment socant. La cei cu un sistem nervos mai slab pot aparea subit.
Am o ruda apropiata care are de ani de zile atacuri de panica.....a cheltuit o gramada de bani cu tot felul de analize, incerca in zadar sa-si gaseasca o boala organica pentru a-si explica starea de rau pe care o avea. A facut si sedinte de psihoterapie dar ea tot nu se simte bine. Evita cu desavarsire sa participe la evenimentele nefericite din viata familiei ei (recent i-a murit bunica si pur si simplu nu a fost la inmormantare).
Intra in panica cand aude despre cineva ca s-a imbolnavit de ceva grav. Eu o cred ca nu se simte bine si am sfatuit-o mereu sa incerce sa munceasca mai mult , astfel, gandurile rele nu o vor mai napadi.
Poti cheltui o caruta de bani si cu psihologul, dar, pana la urma tine si de vointa ta sa iesi din starea asta, care, sunt convinsa ca e cumplita.....sa simti ca ti-e rau dar tu fizic sa nu ai nimic.
|