Citat:
În prealabil postat de maria40
Tiger, tu ai crize de anxietate! Cu medicamentele....nu stiu ce sa zic, exista antianxiolitice , dar, iti dau dependenta si vei avea o stare de moleseala
|
Pentru anxietate se iau antidepresive. Anxioliticele se administrează 1-2 luni, până își fac pe deplin efectul antidepresivele, după care se scot și nu dau dependență pe perioada asta dacă se iau după cum le prescrie medicul.
Citat:
Starea asta poate sa dureze si cateva luni de zile.
|
Luni? Poate să dureze și ani, netratată.
Citat:
Psihoterapia....nu stiu ce sa zic....nu prea am incredere ca va da rezultate
|
De aceea e nevoie și de medicamente.
Citat:
La psihoterapie te vor invata niste exercitii de relaxare care constau in autosugestionare ca sa te relaxezi. Ceva de genul intins pe pat cu ochii inchisi si iti repeti in gand: mainile imi sunt grele, picioarele imi sunt grele, simt o stare de bine , sunt relaxat, totul in jurul meu e bine.
Cam astea dunt exercitiile......
|
Dacă și-a câștigat licența învățând după manuale de programare neurolingvistică, probabil

. Altfel, un psihoterapeut îl va ajuta să descopere evenimentul sau evenimentele care au contribuit la starea sa de sănătate. Să iasă din faza de negare. Psihoterapia e utilă și chiar necesară. Un medicament îți va corecta dezechilibrul chimic din creier, dar nu te va face să gândești altfel. Și poate tocmai modul de gândire a cauzat acel dezechilibru, astfel că după terminarea tratamentului afecțiunea va reveni.
El are nevoie să-și recapete încrederea în sine, să se simtă
util, în siguranță. Să fie conștient de valoarea propriei persoane.