View Single Post
Vechi 07.08.2011, 16:23:00
Sara I's Avatar
Sara I Sara I is offline
Member

Data înregistrării: 17.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de radugabriellucian Vezi mesajul
Putem fi inselati si impinsi spre pacat fiind amagiti cu nimic.

Daca sta omul bine sa se gandeasca, satana ne ispiteste si cu ceea ce nu avem si cu ceea ce nu e de la noi. Vrea sa fim mandri pentru ceea ce avem sau pentru ceea ce suntem . Dar de fapt tot ceea ce avem avem de la Dumnezeu. Ceea ce suntem , suntem cu ingaduinta lui Dumnezeu. Direct sau indirect Dumnezeu ne imbogateste cu fel si fel de daruri. Iar noi nu trebuie sa cadem in plasa intinsa de satana aceea de a ne mandri.
Am sanatate si putere de munca, inseamna ca voi munci si o sa am cele necesare vietii. Dar nu trebuie cazut in subtilul pacat al mandriei si sa spun " Aaa am muncit si pe urma muncii mele am ajuns unde am ajuns". Dar de fapt daca Dumnezeu nu dadea sanatate sau putere de munca nimic nu avea omul. Sau "aa sunt inteligent , am invatat mult , toate cate stiu le-am invatat singur. Sunt un om care stie multe. " Dar de fapt in spatele acestui lucru sta capacitatea de asimilare care ne este data de Dumnezeu, plus posibilitatea de a studia este data tot de dumnezeu. De fapt tot ce avem pe lumea asta este un dar de la Dumnezeu.
Dupa ce am prezentat mai sus posibilitatea de a cadea foarte usor in pacatul mandriei cu toate ca pe ceva ce nu este al nostru. Daca analizam in profunzime noi putem deveni mandri pe ceva ce nu avem de fapt. Iar de aici plecam usor privirea la ce nu are vecinul sau aproapele nostru. Si apare apoi judecata. Judecata impletita cu mandrie. " Aa vecinul nu are ca e lenes. Sau: Aa cutare nu are ca nu l-a dus capul sa caute un serviciu mai bun sau nu e in stare sa invete." Si exemplele pot continua. Si in acest mod satana cel rau vrea sa ne faca sa pacatuim. Iar pacatul este moarte. Pentru ca pacatul este despartire de Cuvantul lui Dumnezeu. Iar ce nu este in Dumnezeu este mort.
Cum putem sa ne ferim? Simplu . Mereu sa zicem "multumesc Doamne Preasfinte pentru tot ceea ce mi ai dat." Si al doilea lucru : Din ceea ce ti a dat Dumnezeu da si la cel ce n-are. Dar tot asa nu te mandri ca ai dat celui ce n-are. Pentru ca si aceasta posibilitate de a da celui amarat , tot Dumnezeu ti-a dat-o. Si tot Dumnezeu incearca sa te aduca pe calea Vietii . Noi intre noi trebuie sa ne ajutam sa ducem o viata buna cu multumiri catre Dumnezeu. Atunci vom fi crestini.

Oglinda.

Stau si ma intreb oglinda de ce exista? Un raspuns ar fi ca sa ma uit in oglinda si sa ma vad pe mine. Daca stam putin si ne gandim cand ne uitam in oglinda ne simtim bine ne vedem pe noi insine. Vedem o imagine a noastra.Nu este ceva strain. Totusi daca ne gandim ca sufletul omului este tot ca o oglinda , atunci ar trebui sa reflectam mai mult la situatia sufletului nostru. De acum incolo in acest paragraf ii voi spune sufletului meu : oglinda.
Cum este oare oglinda mea? Este curata sau este murdara? Cum lumina se reflecta in oglinda , facand-o si pe aceasta luminoasa prin reflexie, asa este si cu Lumina cea fara de inceput care dupa iesirea sufletelor noastre din aceste trupuri se va reflecta in oglinda. Dar ma intreb o oglinda murdara de noroi mai poate reflecta lumina si sa devina stralucitoare? Cu siguranta nu. Deci stau si ma mai intreb o data oglinda mea e oare murdara de mocirla si noroiul pacatelor? Si daca o sa mor asa in pacate nu voi putea niciodata sa fiu reflexie a Luminii Adevarate a Celui Viu. Acuma aici si azi trebuie sa scap de noroiul pacatelor. Dumnezeu ne-a dat in marea Lui mila posibilitatea de a ne curati de acest noroi. Spovedania in fata Lui avand ca martor pe duhovnic, aceasta taina este taina spalarii de pacate.
Dumnezeu ne-a facut dupa Chipul si Asemanarea Sa. Dar noi nu mai stralucim pentru ca ne-am manjit sufletele(oglinzile) noastre cu pacate.
Ce trebuie facut? Trebuie sa alergam la duhovinic si sa ne spovedim si Dumnezeu ne va spala pacatele prin iertare.Dar sa nu mai intram in mocirla.
Poate unii au noroiul uscat de multa vreme pe oglinda lor. Si trebuie intai inmuiat acel noroi ca sa se spele bine si sa straluceasca din nou.
Dar oglinda fara lumina nu poate sa straluceasca si ea. Lumina cea Adevarata este Cea care ne lumineaza pe toti. Lumina cea Adevarata este Dumnezeu. Iar la Dumnezeu nu ajungem decat prin Dumnezeu-Omul Fiul lui Dumnezeu Tatal adica prin Iisus Hristos Mantuitorul. Mare si multa mila ne-a dat Domnul Dumnezeu . Pe Fiul Sau Preaiubit L-a dat spre jertfa. Hristos a facut si mai mult. Se jertfeste tainic la fiecare Sfanta Liturghie. Si asta prin taina Sfintei Impartasanii. Acum revenind la "oglinda" noastra , dupa ce a fost spalata prin Taina Sfintei Spovedanii , ca sa lumineze trebuie sa fie luminata de Taina Sfintei Euharistii. Impartasania cu Iisus Hristos Dumnezeu Cuvantul Fiul Tatalui Lumina din Lumina si Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat , Acela este Lumina care trebuie sa se reflecte in oglinda sufletului nostru. Iar daca te-ai impartasit cu Iisus Hristos atunci ca sa reflecti Lumina si sa fii oglinda stralucitoare trebuie sa faci ceea ce a facut si DomnulIisus Hristos. Cum ? Respectand Cuvantul Lui. Caci El ne spune ca ceea ce spune spune de la Tatal. Iar Tatal a spus la schimbarea la fata a Mantuitorului nostru.
"Acesta este Fiul Meu Cel iubit, în Care am binevoit; pe Acesta ascultați-L" . Deci noi daca ascultam tot ce a zis Mantuitorul atunci inseamna ca ascultam si ceea ce a zis Tatal Ceresc. Si nu ne va fi rusine sa spunem rugaciunea Tatal Nostru. (" faca-se voia Ta precum in Cer asa si pe pamant.." ).
Sa fie slavit Dumnezeu...care da intelepciune fiilor oamenilor...si ne impartaseste cu harul Sfantului Duh..
Imi place foarte mult ce ati scris, si cum ati scris. Mai scrieti cand aveti timp...
Doamne-ajuta !