View Single Post
Vechi 06.08.2011, 01:49:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Bine-nteles ca oricine poate sa zica ce vrea. Dvs. ati vrut sa stiti care imi este Crezul si v-am spus. Faptul ca nu credeti, este treaba dvs.
Deloc, v-am intrebat de ce confesiune apartineti.
Puteati spune ca sunteti "crestin indepedent confesional".
E corect asa..ca sa va ajut? :)

Citat:
Aceasta Lege intr-adevar nu era fara prihana din cauza ca era scrisa pe suport extern si ca atare trebuia invatata,
Serios? Oare chiar asta era motivul/problema cu Legea Veche?
Vreau citat(e) care sa justifice afirmatia asta.

Citat:
si astfel era data numai evreilor, ceilalti oameni fiind fara de lege, necurati, adica pagani.
"si astfel" cum trebuie inteles? Ca o consecinta a faptului ca era scrisa pe suport extern nu se dadea decat cunoscatorilor de ebraica sau cum?
De ce nu era data decat evreilor?

Citat:
De aceea s-a facut un Testament mai bun pentru ca acum legea lui Dumnezeu este scrisa direct in inima oamenilor, ca atare nu mai este nevoie de invatatori, si este data tuturor oamenilor, ca atare nu mai exista necurati, fara de lege.
Chiar tuturor, chiar si celor care n-au auzit de Hristos?
As vrea citate in sprijinul afirmatiilor e mai sus.

Ca eu le-as cam numi "fantezii pe marginea (sau departe chiar de marginea) Scripturii".

Citat:
Deci daca ma nasteam in alta parte a lumii, as fi avut aceasta lege in inima si daca as fi lucrat aceasta lege a iubirii as fi primit Duhul Sfant asa cum s-a intamplat la 17 ani cand am inceput sa devin credinciosa. Bine-nteles ca daca eram in alta parte a lumii ori gaseam vreun misionar care sa imi spuna de Iisus, ori il cunosteam abia la Judecata. Subliniez: pe Iisus, nu si legea Lui scrisa deja in inima.
Pai va contraziceti.
Daca aveati acea lege a iubirii (de Dumnezeu!) scrisa in inima, nu puteti fi atee pana la 17 ani.
Practic, daca ar avea-o toata lumea cum sustineti, nu ar putea fi nimeni necredincios, pacatos, etc.

Citat:
Si nu Duhul Sfant care sufla unde vrea, si este primit de multi nazuitori care nu il cunosc pe Iisus.
Este primit sub ce forma mai concret de catre cei care nu stiu de Hristos, deci nu cred in Jertfa Lui?