Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Eu am fost atee 17 ani de zile si sunt convinsa ca Botezul primit de bebelus a fost doar cu apa pentru ca, daca ar fi fost si cu Duh Sfant, n-as mai fi fost atee. Prin Duhul Sfant se cunoaste Dumnezeu. Ca atare, abia la 17 ani am primit si Botezul cu Duh Sfant fara nici o interventie umana.
|
Bun, induiosatoare poveste dar mai bine sa revenim la obiectii,
afirmati ca oricine nu este ateu are Duhul Sfant sau este botezat cu Duhul Sfant?
Citat:
Ca atare, unei persoane care nu crede, nu poate sa ii faca rau Botezul, ce rau sa ii faca un pic de apa? Daca ar fi si cu Duh Sfant intr-adevar, ar insemna ca persoana sa creada brusc in Dumnezeu dupa Botez ceea ce nu se intampla.
|
Serios? De unde ati ajuns la axioma asta?
Nu ca ar fi imposibil, Sfanta Traditie mentioneaza cel putin un astfel de caz, dar mai bine trecem peste ca oricum nu aveti tangeta cu asa ceva :)
Dar ca sa revenim, afirmati asta si vreo logica, o demonstratie ceva?
Mai ales ca botezul pe care il predicati este cel facut la maturitate cand omul crede deja si decide sa se boteze..
deci pana la urma primeste Duhul Sfant inainte de botez si dupa?
Citat:
De aceea Botezul se facea invers: intai era aleasa persoana de catre Dumnezeu ajungand sa creada, prin Duhul Sfsnt in Domnul Iisus, dupa care primea si Botezul cu apa in numele sfintei Treimi.
|
Deci
afirmati cu tarie ca Sfantul Duh se primeste inainte e botez, si in nici un caz dupa.
Deci rostul botezului care este dupa dumneata?
Citat:
Ca atare, daca persoana nu devine credincioasa prin Botez, tot un ateu se va casatori cu cel crestin.
|
Pai va contraziceti, ati afirmat ca (virgula) credinta precede botezul.
Acum spuneti ca este o consecinta a Botezului?
Si inca o data, dupa Botez o persoana poate deveni atee sau nu?
Si daca nu e atee dar nici nu vrea sa se boteze, care este problema?
Are deja Duhul Sfant sau nu?
Citat:
Asa cum eram si eu atee. Botezul nu ma facea crestina. Daca nu aveam credinta, inseamna ca nu aveam Duh Sfant.
|
Si daca ai credinta dar nu ai fapte, ai Duh Sfant?
Citat:
Daca mai tarziu primeste Duhul Sfant, s-ar putea sa regrete faptul de a fi deja botezata cum este si in cazul meu.
|
Regretul datorandu-se practic carui fapt, concret?
Ca nu va puteti boteza a doua oara?
Nu vad vreun impediment spiritual in primul botez.
Care e motivul?
Citat:
La crestini insa, ne putem casatori azi cu un ateu si maine sa devina crestin, nu mai este atat de batut in cuie ca la evrei.
|
Dar procesul invers, sa te casatoresti azi cu un crestin si maine sa devina ateu cum il explicati?