Versetul de mai sus face parte din Noul Testament, Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 6, !4.
Asa cum Santul Apostol Pavel a zis ca daca 2 ateei sunt deja casatoriti(Cor. I, Cap. 7, 12) si unul devine credincios, sa nu se desparta daca nu vor; asa a zis ca un ateu si un credincios "sa nu se inhame la un jug impreuna"(Cor. II, Cap. 6, 14).
Nu cred ca este "o bomboana" Botezul, dar cred ca o persoana care a facut fapte bune si s-a botezat, in ciuda "necredintei" sale, daca moare, poate are sanse sa ajunga in Rai.
Chiar cred ca unui ateu ii va fi bine daca se boteaza.
Acum, nu inteleg de ce o persoana care vrea sa se cunune religios in Religia Ortodoxa nu vrea sa si boteze? Adica ce frica tie de Botez, daca nu crezi? Cu ce te poate afecta? Si pui problema ca cine stie, daca exista e bine pentru mine. Si nici copiii nu stiu ce inseamna Botezul, dar se boteaza. Ca este spre binele lor.
Daca eu nu cred in blesteme si ma blesteama cineva pe strada, nu mi-e frica de blestemul acelei persoane pentru ca nu cred. Poate doar imi pare rau ca cineva gandeste asa sau "mi-a pus gand rau". Dar nu cred, nu ma afecteaza.
Dar cred ca problema ateismului e alta. Sper sa nu se supere nimeni.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
"cu mari daruri vin si mari responsabilitati"
|
Dupa cum este mentionat mai sus, sa fii credincios e greu, sa fii ateu e usor. Ce convenabil sa crezi ca nu exista o alta viata.
Si revin la intrebare: de ce unui Ateu ii este frica de Botez?
Sau se gandeste: daca ma duc la Dumnezeu nebotezat, ma scuz ca n-am stiut, daca ma duc botezat, nu mai am scuza .
Oricum, si Taina Cununiei implica anumite responsabilitati, luare de cunostinta si juraminte. Si odata ce-ai intrat in Biserica si te-ai cununat, inseamna ca recunosti credinta ortodoxa.
Cred ca