Citat:
În prealabil postat de AlinB
Duhul Sfant nu va rapeste libertatea, tot invocati liberul arbitru dar nu aveti nici cea mai vaga idee cum lucreaza Dumnezeu.
Maturizati-va si asumati-va responsabilitatea spirituala, credinta in harul irezistibil si alte bazaconii asemeana va va conduce cu certitudine spre Iad.
Si eu am fost tentat de N ori, copil fiind, sa reneg pe Dumnezeu, dar n-am facut-o, cu toate ca educatia mea religioasa era extrem de sumara si argumente contra o gramada din toate directiile.
Si chiar daca nu L-am renegat, am facut N alte lucruri gresite, Harul nu te transforma fara voia ta in Sfantul Robot al Perfectiunii.
Daca va referiti la chestiunea cu talantul..stiti cum se zice.."cu mari daruri vin si mari responsabilitati" :)
Deci una fara alta nu se poate..priviti partea buna a lucrurilor, daca veti trece de hopul asta, multe lucruri bune va asteapta.
|
Normal ca Duhul Sfant nu va face sfant cu forta, insa prin el recunoasteti existenta lui Dumnezeu chiar si daca aveti cunostinte religioase extrem de sumare, iar fara Duhul Sfant negati existenta lui Dumnezeu chiar de ati avea toate cunostintele din lume. Ori eu asta am facut, am negat existenta lui Dumnezeu, deci nu aveam Duh Sfant, in ciuda faptului ca aveam Botezul.
Cat despre talanti, tocmai ca-i imbogatesc cu adevarul, nu cu prejudecatile umane perpetuate printr-o traditie de care oricum nu ma simt legata avand in vedere ca am venit la credinta prin Cuvantul Bibliei si nu prin traditia ortodoxa.