Citat:
În prealabil postat de AlinB
Si ateii pot da copy/paste la crez :)
Daca (credeti ca) n-ati primit Har, restul sunt chiar mofturi in comparatie :)
Indiferenta v-a lasat si harul de la Botez (pentru ca ati ales astfel), asa ca sa nu plangem de mila la bietele "povestioare" ca avem o problema mult mai serioasa aici..
Si cine va garanteaza ca pasajul l-ati inteles corect?
Aveti certitudinea ca sunteti ghidata de Duhul Sfant?
Si certitudinea asta de unde o aveti daca nu aveti certitudinea ca pasajul respectiv l-ati inteles fiind ghidata de Duhul Sfant?
Ca de harul Sf. Botez vad ca va puteti indoi, dar de harul picat-de-nici-unde de a intelege corect Scriptura vad ca nu..
Tipic sectar, asa ca nu va mai dati ortodoxa.
Serios.
Ia faceti abstractie de Biblie de exemplu, care tot de oameni a fost scrisa spre invatatura, sau de cei care au luptat ca Biserica sa aiba o parte vazuta de-a lungul istoriei, de unde aveti habar ce e ala crestinism si ce ar trebui sa faca sau sa creada un crestin?
Sunteti cumva printre cei care spun ca intr-o noapte li s-a aratat Dumnezeu si de atunci se converseaza zilnic/saptamanal/lunar cu El?
Ce poetic. Legea Veche era mai mult decat cele 10 porunci, probabil asta nu ati aflat inca.
Dar sa lasam Scriptura sa vorbeasca.
"Căci dacă (testamentul) cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea;" (8:7).
|
Bine-nteles ca oricine poate sa zica ce vrea. Dvs. ati vrut sa stiti care imi este Crezul si v-am spus. Faptul ca nu credeti, este treaba dvs.
Depinde ce intelegeti prin Legea Veche. Eu inteleg ceea ce a zis Domnul: TOATA LEGEA SI PROOROCII sunt cuprinse in cele doua porunci de iubire: de Dumnezeu si de aproapele. Va las sa gasiti pasajul. Iar Ap. Pavel sintetizeaza si mai mult exact in Galateni: toata Legea lui Dumnezeu este iubirea aproapelui. Cele 10 porunci scrise de Dumnezeu pe piatra exact asta cuprinde: iubirea de Dumnezeu si iubirea de aproapele, avand la mijloc iubirea de parintii prib care primim viata si care astfel fac legatura intre Dumnezeu si aproapele. Aceasta Lege intr-adevar nu era fara prihana din cauza ca era scrisa pe suport extern si ca atare trebuia invatata, si astfel era data numai evreilor, ceilalti oameni fiind fara de lege, necurati, adica pagani. De aceea s-a facut un Testament mai bun pentru ca acum legea lui Dumnezeu este scrisa direct in inima oamenilor, ca atare nu mai este nevoie de invatatori, si este data tuturor oamenilor, ca atare nu mai exista necurati, fara de lege.
Deci daca ma nasteam in alta parte a lumii, as fi avut aceasta lege in inima si daca as fi lucrat aceasta lege a iubirii as fi primit Duhul Sfant asa cum s-a intamplat la 17 ani cand am inceput sa devin credinciosa. Bine-nteles ca daca eram in alta parte a lumii ori gaseam vreun misionar care sa imi spuna de Iisus, ori il cunosteam abia la Judecata. Subliniez: pe Iisus, nu si legea Lui scrisa deja in inima. Si nu Duhul Sfant care sufla unde vrea, si este primit de multi nazuitori care nu il cunosc pe Iisus.