View Single Post
Vechi 05.08.2011, 01:53:35
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai d'soara (v-a divulgat mr. Liste ca sunteti singurica) nu degeaba se zice "Vechiului Testament", "vechi", in loc sa ratacesti cu mintea la simpatii adventiste, mai citeste si matale Scriptura ca afli acolo explicatii:

"Și zicând: "Nou", Domnul a învechit pe cel dintâi. Iar ce se învechește și îmbătrânește, aproape este de pieire." Evrei 18:13

Iar cinstirea Sfintilor chit ca nu este expres mentionata in Legea Veche va asigur ca s-a practicat si atunci si in mod sigur este in Legea Noua si nu va fi desfiintata niciodata.

Deci care va sa zica and cineva te intreaba ce confesiune esti tu spui unde ai primit botezul in loc sa-ti afirmi crezul.

Sa inteleg ca ti-e rusine de crezul matale sau preferi sa-i lasi pe altii sa creada ca esti ortodoxa sau faci confuzie intre botezul ortodox si crezul ortodox?

Pai dorinta v-a fost deja indeplinita, se zice in pateric ca un frate ce din naiva prostie a dat intr-o doara dreptate unui anti-crestin in chestiuni de credinta aproape ca a pierdut cu totul harul Sf. Botez, apoi dumneata cu regretul acela mare minune si indurare a lui Dumnezeu ar fi sa nu-l fi sters de tot si cu tot ce inseamna si aduce el pentru crestinul autentic care da, e ortodox si de asta dvs. n-aveti cum sa fiti.

De asta inca o data, de ce (fel de) confesiune credeti ca apartine?
Am zis si care este Crezul, dati ceva postari in urma: "Cred intr-Una Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica".
La Botez nu am primit nici un Har asa ca nu am avut ce sa pierd de pe urma lui decat faptul ca nu am putut alege eu momentul cand sa fiu botezata si unde.
Povestioarele celor care isi dau ei cu parerea cine isi pierde Harul si de ce, ma lasa indiferenta, nu au ei unitati de masura. Atata timp cat omul il recunoaste pe Domnul Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, are Duh Sfant dupa cum zice Biblia.
Frazele citate din Biblie le cunosc foarte bine, si n-ar fi fost rau sa cititi intreg capitolul ca sa pricepeti ce anume este Noul Testament, ati fi vazut ca este tot Legea lui Dumnezeu dar scrisa de data asta direct in inima si cugetul oamenilor ca sa nu mai aiba nevoie sa ii invete nimeni. In VT era scrisa pe piatra si ca atare era adusa din afara in inima prin invatatura, in timp ce acum este scrisa direct in inima de Dumnezeu. Iar Legea nu-i altceva decat Legea iubirii de Dumnezeu si aproapele, asta contin cele 10 porunci. Primele 4 sunt iubirea de Dumnezeu, a 5-a de parinti si urmatoarele de aproapele. Iubirea ceruta prin tablitele de piatra este ceruta si acum direct in inima si cugetul nostru. Nicidecum nu se refera NT la ceea ce ati spus decat in masura in care reflecta iubirea pentru Dumnezeu si aproapele.

Last edited by Adriana3; 05.08.2011 at 01:57:36.