Citat:
În prealabil postat de maria32
din pacate nu prea ii intereseaza, cel putin nu in sensul pe care ti l-ai dori/spera tu. ba chiar dimpotriva, pentru ei e prilej de mandrie sa chiuleasca, sa faca prezenta la mall si la disco decat la scoala asa ca....
|
In postul imediat urmator m-am corijat :)
Intr-adevar a fost o idee hazardata si care ar putea face rau celor care vor mai mult, insa le este mai greu, avand un ritm mai lent, ei s-ar simti rusinati pe nedrept. Ceilalti si-au inversat tabla de valori, n-au respect pentru cultura, pentru educatie, nu-i intereseaza trecutul, doar prezentul, iar asta le taie radacinile. O lume fara radacini e o lume fara morala. Si totusi, am speranta ca lumea lor si din fata lor poate fi la un moment dat strafulgerata de lumina pe care o numim „sens”, iar ei vor realiza ca trebuie sa adauge mai mult la persoana interioara, nu doar la cea exterioara.
Legat de aceste cartele de acces,singurul lucru pozitiv pe care il intrevad e posibilitatea cresterii gradului de siguranta a elevilor, persoanele straine de scoala nu vor mai putea patrunde in incinta scolii, in rest sunt inutile. Faptul ca iti genereaza automat absentele elevilor fara a mai fi nevoit sa rasfoiesti cataloagele si sa faci statistici pe clase cu procentajul absenteismului scolar, nu rezolva problema in sine, elevii tot vor fi inclinati sa absenteze, cartela nu ii impiedica absolut cu nimic. Eu am terminat deja de 10 ani liceul, insa am experimentat si eu un
"regim de inchisoare", tot pentru a combate “chiulul” (
numai baruri si cafenele aveam pe langa liceu) . Nu puteai iesi din incinta scolii in timpul orelor de curs, nici pauze, fara aprobare scrisa de la diriginte, nu treceai de paza, era un fel de
"Sesam deschide-te!" doar la ora14.00 -15.00 (parca) .Dupa cateva luni au renuntat la interdictia de a parasi curtea scolii.