Citat:
În prealabil postat de Adriana3
De unde reiese?
|
Nu stiu cum sa-ti explic, dar are dreptate. Adica se refera la 2 persoane botezate, dar una mai putin credincioasa.
Adica daca o fata e virgina credincioasa si sotul ei a umblat cu mai multe pana la nunta, el se sfinteste prin sotia lui.
La fel daca el are amante. Sau daca el bea si sotia nu. Sau daca sotia da milostenie si sotu' nu.
Bine, nu e sigur ca ajung amandoi in Rai, dar asta e ideea.
Uite, un baiat era botezat si de dragul mamei purta cruciulita la gat, dar a zis ca el nu crede, dar nu stiu cum facea ca numai dupa fete credincioase umbla. Si mi-a explicat ca el vrea o sotie credincioasa, ca si copii sa fie credinciosi si care eventual sa-l convinga si pe el. Cu toate ca era ateu, "simtea ca-i lipseste ceva si cauta acel ceva."
Cred ca daca tot vrea sa primeasca Taina Cununiei, sa primeasca Taina Botezului de dragul sotului si poate si de dragul ei. Poate ar trebui sa-si puna problema, dar daca exista?Eu cred ca nu exista, dar daca da, sau daca nu, ce rau imi va face Botezul? Si in general persoanele acestea, dupa ce au "revelatia" pe care o doresc sau nu(poate in timpul Botezului sau Cununiei, cine stie), ajung sa fie mai credincioase.
Mi-a spus candva un profesor cam ateu:" Eu nu cred, dar stiu ca va va fi bine daca faceti ce spune Scriptura". (cred ca acestea au fost cuvintele lui). Dumnezeu sa-l ierte.