04.08.2011, 13:35:23
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de ioanna
Eu mi-am pierdut ‘linistea’, poate tu iti cauti linistea interioara. Am considerat ca e bine sa te atentionez (in sens pozitiv), pentru ca tinzi sa devalorizezi ritualul Bisericii, sa-l decredibilizezi.
Faptul ca Apostolii sunt mai vechi nu e un argument ca invatatura lor e mai buna, in sensul ca e mai usor de inteles semnificatia mesajului transmis. Sfintii Parinti au resusit sa o dezvolte si sa o expliciteze astfel incat sa nu lase urme echivocului, de aceea se considera ca e bine sa citesti liturghiile avand la baza invataturile lor, pentru ca acestea sunt clare si nu altele care ar putea lasa loc interpretarilor. De asemenea, asa cum am spus, Liturghiile sunt urmate de Cuvantari, care NU sunt impuse, ci permit o dezvoltare libera si ampla. Partea aceasta a doua o regasesti la bisericile neoprotestante, predica lor fiind de fapt cuvantari pe baza textului biblic. Noi avem in plus Liturghia, pe care o asculti, o retraiesti, iar apoi acasa mergi si studiezi Biblia, o aprofundezi.
|
Ioana,
Domnul Iisus ne-a spus ca pomul dupa roade se cunoaste ori Sf. Apostoli au avut roade mult mai multe decat cei de dupa ei, prezenta Harului la Apostoli era mult mai evidenta prin minunile pe care le faceau decat la Sf. Ioan Gura de Aur care a recunoscut ca minunile se imputinasera foarte mult. Iar Sf. Ap. Pavel prezisese ca asa se va intampla, in conditiile in care Domnul a spus ca lumea aceasta va trece dar Cuvantul lui nu. Cu credinta cat un graunte de mustar, apostolii faceau mari minuni, cei de dupa insa, schimband metodele au dovedit ca dimpotriva, credinta lor nu mai era la fel de lucratoare. Deci cum imi dovedesti tu ca metoda Sf. Ioan Gura de Aur ar fi mai buna decat cea a apostolilor? Dupa roade eu vad contrariul. Ba mai mult, insasi apelativul "sfinti parinti" imi arata abaterea de la Cuvantul Domnului care ne-a cerut sa numim Tata (parinte in romaneste) doar pe Tatal Ceresc. Si stii ce a mai prezis Sf. Ap. Pavel? Ca oamenii nu vor mai putea suporta adevarul...
|